Ο πολιτισμός ζητά να αναπνεύσει

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2023 09:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο πολιτισμός ζητά να αναπνεύσει

Κλειστή θα παραμείνει για το κοινό και για άγνωστο χρονικό διάστημα η αίθουσα «Ιωάννης Φιλιππόπουλος» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης. Στην αίθουσα πρόκειται να πραγματοποιηθούν ηλεκτρολογικές εργασίες και ανανέωση του συστήματος πυρασφάλειας, που κρίνονται προϋποθέσεις απαραίτητες για την ασφαλή χρήση του χώρου.

Ταυτόχρονα, η σχετική ανακοίνωση επαναφέρει μια γνωστή παθογένεια που ταλαιπωρεί την πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας. Πρόκειται για την έλλειψη χώρων πολιτιστικής δραστηριότητας και έκφρασης, αφού η αίθουσα που στεγάζεται στο ισόγειο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης αποτελεί τον μοναδικό χώρο για τη φιλοξενία πληθώρας εκδηλώσεων και δράσεων όλο τον χρόνο.

Η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτιστικού κέντρου είναι πιο επιτακτική από ποτέ, ειδικά σε μια πόλη που αριθμεί δεκάδες πολιτιστικούς, χορευτικούς και θεατρικούς συλλόγους. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως τα πολιτιστικά κέντρα ως φορείς πολιτισμού, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ποιος ξέρει, εκλογές έρχονται, μπορεί και να εισακουσθούμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti