Συνθέτει τη «μεγάλη εικόνα» της Πελοποννήσου ο Δ. Πτωχός

Έρχονται  σημαντικές εξαγγελίες για τη Λακωνία

Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2024 10:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνθέτει τη «μεγάλη εικόνα» της Πελοποννήσου ο Δ. Πτωχός

Τον τρίτο μήνα της θητείας του διάγει η Περιφερειακή Αρχή και ο επικεφαλής Δημήτρης Πτωχός, έχει ήδη προλάβει να επιτελέσει πολύ περισσότερα απ’ όσα φαίνονται σε μια πρόχειρη «ματιά» και αξιολόγηση των πεπραγμένων του.

Ανάμεσα στις πυκνές συναντήσεις σε υπουργικά γραφεία στην πρωτεύουσα προς προώθηση καίριων αιτημάτων, ο κ. Πτωχός βρίσκει χρόνο να έχει επαφές κι επισκέψεις ανά ΠΕ, συζητώντας «μικρά» και «μεγάλα» θέματα που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για το άμεσο μέλλον. Όπως αφήνει να καταλάβουμε η μέχρι τώρα δραστηριότητά του, επιδιώκει τη συγκρότηση της «μεγάλης εικόνας» της Πελοποννήσου. Κι εξηγούμαστε: Ως έμπειρος τεχνοκράτης, ο περιφερειάρχης ποντάρει πρωτίστως στην επωνυμία (branding) της Πελοποννήσου, όπου θεωρεί ότι μπορεί να στηριχθεί το οικοδόμημα που οραματίζεται για την ανάπτυξη τα προσεχή χρόνια. Θεμέλια και στιβαρά υλικά για εκείνον είναι τα μεγάλα έργα και πρότζεκτ, που θα συνθέσουν την κεντρική ταυτότητα της Πελοποννήσου, μέσα από ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα με συνετή και προϋπολογισμένη στρατηγική. Αυτό, σε καμία περίπτωση όπως προκύπτει από τις προσεκτικές κινήσεις του Δ. Πτωχού, δεν σημαίνει ότι οι επιμέρους περιοχές μπαίνουν στο περιθώριο. Τουναντίον. Η πρόοδος κι ευημερία της περιφέρειας για τον ίδιο είναι σε άμεση συνάρτηση με τη βελτίωση ζωής σε κάθε πόλη, χωριό και οικισμό. Κάθε περιφερειακή ενότητα λογίζεται από τον Δ. Πτωχό ως καθοριστικό μέρος του συνόλου, που κινούνται με ίδια ταχύτητα, ομοιομορφία και προσανατολισμό.

Βάζοντας στο «μικροσκόπιο» τη Λακωνία, ο «ΛΤ» πληροφορείται ότι ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του έχουν πάρει εδώ και καιρό χαρτί και μολύβι, καταγράφοντας μια λίστα από μακρόπνοα έργα μέσα από Οργανωμένες Χωρικές Επενδύσεις. Στον σχεδιασμό του, όμως, είναι και ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα δώσουν λύση σε χρόνια προβλήματα, αλλά και στις συνθήκες που διαμορφώνει λ.χ. η κλιματική αλλαγή. Πολύ σύντομα, μαθαίνουμε, ο Δ. Πτωχός θα επισκεφθεί τον νομό, έχοντας στον χαρτοφύλακά του σημαντικές αποφάσεις κι εξαγγελίες, που προμηνύονται καταιγιστικές…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti