Ζητούν απόσυρση video clip της Γλυκερίας που γυρίστηκε στο Γεράκι!

Αντίδραση του Πολιτ/κου Συλλόγου Γερονθρών

Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 15:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζητούν απόσυρση video clip της Γλυκερίας που γυρίστηκε στο Γεράκι!

Την απόσυρση του video clip του τραγουδιού «Πατρίδα» της Γλυκερίας, τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν εξ’ ολοκλήρου στο Γεράκι Λακωνίας, ζητεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το video clip περιλαμβάνει αεροκινηματογραφήσεις από τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Γερακίου, όμως οι παραγωγοί δεν έχουν καταβάλλει τα αναλογούντα τέλη κινηματογράφησης υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών έχει ως εξής:

«Μια από τις προτεραιότητες του συλλόγου μας είναι η ανάδειξη του τόπου μας, με τα ιδιαίτερα ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά.  Έτσι, παράλληλα με τις  δραστηριότητές μας  είμαστε αρωγός σε κάθε φορέα και φυσικό πρόσωπο, που ενεργεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως είναι γνωστό, πριν από μερικούς μήνες  η συμπατριώτισσά μας, συγγραφέας και στιχουργός Ευανθία Μάγνη, μαζί με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Γλυκερία, πραγματοποίησαν με το συνεργείο τους γυρίσματα στο χωριό μας, για τις ανάγκες του βίντεο-κλιπ του τραγουδιού “Πατρίδα”. Ο σύλλογός μας ήταν από την αρχή συμπαραστάτης, στην όλη διαδικασία.  Όταν κυκλοφόρησε το βίντεο-κλιπ, με χαρά και περηφάνεια είδαμε να προβάλλονται εικόνες από το χωριό μας, με τη συνοδεία της φωνής και της παρουσίας της γνωστής ερμηνεύτριας.

Με λύπη και έκπληξη πληροφορηθήκαμε από την κα Μάγνη πως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ζητά την απόσυρση του βίντεο-κλιπ από τη δισκογραφική εταιρεία και από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα  στα οποία έχει αναρτηθεί, καθώς περιλαμβάνει αεροκινηματογραφήσεις (συνολικού χρόνου 3 δευτερολέπτων) από τον Αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Γερακίου, γιατί δεν έχουν καταβληθεί τα αναλογούντα τέλη κινηματογράφησης, υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Σημειώνουμε πως το βιντεο-κλιπ έχει αναρτηθεί εκτός από το youtube (διεθνής προβολή), και σε ιστοσελίδες πανελλήνιας εμβέλειας (musicity.gr, patrasevents, ogdoo.gr κ.ά) αλλά και στην Τουρκία. Σε όλες αυτές τις σελίδες και όχι μόνο, προβάλλεται αλλά και αναφέρεται το “γραφικό Γεράκι Λακωνίας”, που είναι η “πατρίδα” της στιχουργού. Θεωρούμε πως μόνο θετικό αντίκτυπο έχει ένα τέτοιο γεγονός στον τόπο μας και ειδικά τη σημερινή εποχή όπου κυριαρχούν η εικόνα και τα ηλεκτρονικά μέσα.

Ελπίζουμε να αποκατασταθεί σύντομα αυτή η διαφωνία, και περιμένουμε, ειδικά από φορείς και αρχές που έχουν ως στόχο τη διαφύλαξη αλλά και ανάδειξη των πολιτιστικών μας μνημείων, να υποστηρίζουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Παράλληλα εκφράζουμε την ανησυχία μας για την επισκεψιμότητα των Αρχαιολογικών χώρων του Γερακίου, ειδικά κατά την επερχόμενη εαρινή και καλοκαιρινή, τουριστική περίοδο».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα