«3π»: Με όχημα το ποδήλατο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στη Σπάρτη!

Γνωριμία με την ομάδα που συμπλήρωσε δέκα χρόνια «ζωής»

Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 07:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«3π»: Με όχημα το ποδήλατο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στη Σπάρτη!

Έχοντας συμπληρώσει δέκα χρόνια ύπαρξης και καθολικής αναγνώρισης στην τοπική κοινωνία της Σπάρτης, η ομάδα «3π» (ποδήλατο-πόλη-περιβάλλον) συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις για μια πιο ανθρώπινη και φιλική προς το περιβάλλον καθημερινότητα.

Λίγα λόγια την «3π»
Η ομάδα «3π» είναι ένα κίνημα ανθρώπων καθαρά εθελοντικό, που επιθυμεί μία πόλη με λιγότερα αυτοκίνητα και καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν είναι σύλλογος και οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει και να βοηθά στις δράσεις της.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2008 αλλά συστηματική παρουσία στην Σπάρτη έχει από το Μάιο του 2011. Έχουν πραγματοποιηθεί 117 ποδηλατοπορείες μέχρι και σήμερα, ενώ απομένουν άλλες δύο συν όσες προκύψουν έκτακτα σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και κατηχητικά σχολεία. Σε αυτές έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες φίλοι του ποδηλάτου της πόλης μας, ενώ κάποιες από αυτές είχαν και πολιτιστικό περιεχόμενο συνοδευόμενες από ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και κάποιες άλλες κοινωνικό περιεχόμενο, όπως η εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Επίσης έχει διοργανώσει και ημέρα εθελοντικού καθαρισμού στην περιοχή της Κοκκινόραχης στις 25/9/2011.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων είναι η αύξηση των ποδηλατών στους δρόμους της πόλης μας, η τοποθέτηση από το Δήμο Σπάρτης σταθερών θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων και η διαμόρφωση μιας ποδηλατικής κουλτούρας. Βέβαια οι ρυθμοί που επιτυγχάνονται όλα αυτά είναι αργοί και τα ε-μπόδια πολλά, αλλά η διάθεση και η πίστη στην επιτυχία των στόχων παραμένει ακλόνητη.

Filoi tou podilatou 3P

Οι σκοποί της 3π είναι οι εξής:
1. Ώθηση των κατοίκων της πόλης και ειδικά των νέων στη χρήση περισσότερο του ποδηλάτου και λιγότερο των μηχανοκίνητων μέσων
2. Ώθηση των κατοίκων να έρθουν πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας
3. Αλλαγή νοοτροπίας των οδηγών μηχανοκίνητων μέσων, ώστε να σέβονται τον πεζό και τον ποδηλάτη
4. Η δημοτική αρχή να δώσει έμφαση σε έργα που θα έχουν προτεραιότητα το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Οι εξορμήσεις
για το 2018
Για το 2018 έχουν απομείνει δύο ακόμη πορείες που είναι προγραμματισμένες για  τη Δευτέρα 20 Αυγούστου (ώρα 18:30΄) και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 (ώρα 17:30). Σημείο συνάντησης είναι η κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Κλείνοντας, η ομάδα «3π» απευθύνει ευχαριστίες σε «κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν βοηθήσει συστηματικά την όλη προσπάθεια και είναι η κ. Χριστίνα Μακρυσοπούλου (δημοτική σύμβουλος Σπάρτης), ο π. Συμεών Παπαγεωργίου (εφημέριος ενορίας Κοκκινοράχης), ο π. Γεώργιος Φωτόπουλος (εφημέριος ενορίας Μαγούλας), η κ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη, καθώς και συλλόγους και φορείς της πόλης μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα