Τα Σαββατοκύριακα στη Βαμβακού κρύβουν μοναδικές εμπειρίες!

Εκδηλώσεις και αυτό το Σαββατοκύριακο

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020 13:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα Σαββατοκύριακα στη Βαμβακού κρύβουν μοναδικές εμπειρίες!

Συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο 25-26/1 οι εκδηλώσεις στη Βαμβακού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναβίωσης της Βαμβακούς» (Vamvakou Revival).

Το Σάββατο 25/1, παιδιά 5-7 ετών (ώρες 15:00-16:00) και παιδιά 7-9 ετών (ώρες 16:00-17:00) καλούνται να προγραμματίσουν τα εκπαιδευτικά ρομπότ Bee-bots και Dash&Dot, αντίστοιχα, να κάνουν τα δικά τους μοναδικά κόλπα στο σχολείο του χωριού


Ο Διονύσης Σιμόπουλος

έρχεται στη Βαμβακού
Επίσης, το Σάββατο 25/1 και ώρα 18:00, στο σχολείο της Βαμβακούς, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης, ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, διακεκριμένος επιστήμονας στον χώρο της Αστρονομίας, αλλά και για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, Διονύσης Σιμόπουλος, επισκέπτεται τη Βαμβακού. Μέσα από μια πολυεπίπεδη ομιλία θα συζητηθεί η σύγχρονη αστρονομία και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο Πάρνωνας για την εν λόγω επιστήμη, ενώ θα επισημανθεί η ανάγκη αναθεώρησης της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Φωτογραφικές ιστορίες
για παιδιά 6-12 ετών
Την Κυριακή 26/1 (ώρες 12:00-13:30) στο σχολείο του χωριού, οι μικροί επισκέπτες του χωριού θα μάθουν την ιστορία του και θα ανακαλύψουν τα μυστικά και την εξέλιξη του τόπου μέσα από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που έρχονται από πολύ παλιά. «Ελάτε να διασκεδάσουμε, να μάθουμε και του να ζωγραφίσουμε παλιές εικόνες του τόπου με τα χρώματα του σήμερα», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η Vamvakou Revival
στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Στο πλαίσιο των νέων συνεργασιών της, η «Vamvakou Revival» συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 27/1.

Την Κυριακή 26/1 και ώρα 18:00, το ραντεβού δίνεται στο σχολείο της Βαμβακούς, όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Advocate / Συνήγορος», το οποίο τιμήθηκε με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2019.

Πρόκειται για την ιστορία μιας Ισραηλινής δικηγόρου, της Λέα Τσεμέλ, που εργάζεται ως συνήγορος υπεράσπισης Παλαιστινίων κατηγορουμένων στο Ισραήλ εδώ και μια πεντηκονταετία, χωρίς να υποπίπτει σε διακρίσεις και διαχωρισμούς. Σκηνοθεσία: Rachel Leah Jones & Philippe Bellaiche.

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο
γεμάτο παιχνίδι για τα παιδιά
Δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια, LEGO κατασκευές, το γήπεδο μπάσκετ στο σχολείο και μία σύγχρονη παιδική χαρά στην πλατεία του χωριού περιμένουν κάθε Σαββατοκύριακο τους μικρούς επισκέπτες της Βαμβακούς.

Επιπλέον δρομολόγια ΚΤΕΛ
προς και από τη Βαμβακού
Για τη διευκόλυνση του κοινού και την πιο εύκολη πρόσβαση στη Βαμβακού, κάθε Σάββατο και Κυριακή,  για το προσεχές διάστημα, η «Vamvakou Revival» σας καλεί να επισκεφθείτε το χωριό μέσω των νέων  επιδοτούμενων δρομολογίων του ΚΤΕΛ Λακωνίας προς και από τη Βαμβακού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα