Μικρά καθημερινά Όνειρα

Από τη «Vamvakou Revival»

Τρίτη, 23 Νοέμβριος 2021 11:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μικρά καθημερινά Όνειρα

Μικροί καθημερινοί στόχοι που βάζουμε όλοι στους εαυτούς μας, φαίνονται εύκολα επιτεύξιμοι. Για ένα παιδί όμως μπορεί να φαντάζουν όνειρο!  Εστιασμένη στα όνειρα του «τώρα», η ομάδα της «Vamvakou Revival», ξεκινά ένα νέο κύκλο συναντήσεων με βάση το θεατρικό παιχνίδι. 

Σε αυτές τις συναντήσεις θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να εκφράσουν τις καθημερινές τους μικρές ανησυχίες.Πώς μπορώ να δέσω τα κορδόνια μόνος μου; Πώς μπορώ να περάσω τον δρόμο μόνος μου; Πότε θα μείνω μόνος μου στο σπίτι και τι ονειρεύομαι να γίνει εκείνη την ημέρα; Πώς μπορώ να πω στον φίλο μου ότι μια συμπεριφορά του με ενοχλεί;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα–όνειρα, θα τα περιμένει ένα «μαγικό κουτί ονείρων», που θα βρίσκεται σε όλες τις συναντήσεις, στο σχολείο της Βαμβακούς, για  να «αΚοΎσΕι» τα όνειρα των παιδιών. Όταν τα παιδιά νιώθουν ότι κάποιος τα ακούει, τους δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους.

Οι μηνιαίες θεατρικές συναντήσεις έχουν ως στόχο να παίξουμε και να μοιραστούμε τα όνειρα που βλέπουμε στον ύπνο μας, αλλά και τα όνειρα που κάνουμε στον ξύπνιο μας.

Σε μία περίοδο τόσο ρευστή, με τις ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, δυσκολευόμαστε να κάνουμε όνειρα για το μέλλον. Μέσα λοιπόν από τη χαρά του θεάτρου, των εικαστικών, της μουσικής, της κίνησης, της φαντασία και…. φυσικά το παιχνίδι, θα δημιουργήσουμε έναν δικό μας κόσμο, για να μη σταματήσουμε να ονειρευόμαστε!
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο σχολείο της Βαμβακούς και είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. 

Για την είσοδό σας στο σχολείο και τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή αρνητικό PCR ή Rapid test (που διενεργείται εντός των τελευταίων 24 ωρών). Για τα παιδιά αρκεί η βεβαίωση για το test που κάνουν για το σχολείο τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti