Με Δωρικό άξονα οι ομιλίες του Απ. Πιερρή στη Σπάρτη

Στο διάστημα 12 με 15 Απριλίου

Τρίτη, 09 Απρίλιος 2024 16:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με Δωρικό άξονα οι ομιλίες του Απ. Πιερρή στη Σπάρτη

Επανέρχεται στη Σπάρτη για μια σειρά διαλέξεων ιστορικού-φιλοσοφικού περιεχομένου, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρών, κ. Απόστολος Λ. Πιερρής, στο διάστημα 12 με 15 Απριλίου 2024.

Και σε αυτές τις συναντήσεις θα υπάρξει το «δοκιμασμένο τριλογικό μοντέλο συναρτημένων σεμιναρίων», όπως επισημαίνει ο έμπειρος αναλυτής-ερευνητής.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 12/4, 8:30΄ μμ - παλαιό Δημαρχείο Σπάρτης
- «Μορφή. Ο Δωρικός Μονισμός και η Ελληνική Άρση του Δυισμού».
  «Προβολή εικόνων έργων τέχνης που να φανερώνουν την ουσία του Δωρικού Μονισμού στην ανακτορεία της Μορφής, θα γίνει στην συνάντησή μας της Δευτέρας (15/4), μαζί με το πρόγραμμα εκείνης της ημέρας», επισημαίνει ο Απόστολος Πιερρής.

Κυριακή 14/4, 8:30΄ μμ - παλαιό Δημαρχείο Σπάρτης
-  Τίτλος χωρολογικής ιστορίας: «Η “Αξονική Εποχή” και η Αξονική Περιοχή. Το Κύμα της Κοσμοϊστορικής Επανάστασης από το Δωρικό Κέντρο σε Ιωνία, Περσία, Ινδία και Κίνα. Ο Ορίζοντας και ο Άξονας: Ανατολή, Δύση, Βορράς, Νότος και το Κέντρο. Πολιτισμική Γεωγραφία».
- Τίτλος θεωρητικός-νοητικός: «Η Ουσία του Προβλήματος: Δυισμός. Οι Ψευδολύσεις (Πόλεμος, Άρνηση, Αρμονία) και η Λύση (Μονισμός)».

Δευτέρα 15/4, 8:30΄ μμ - παλαιό Δημαρχείο Σπάρτης
- «Η Πρόσληψη, Ι. Ιωνικός και Αιολικός Εκδωρισμός. Ανακρέων, Λεσβιακός Λυρισμός, Ιαμβική Ποίηση αι οι Κυκλαδικές και Ανατολικοαιγαιακές Γλυπτικές “Σχολές”».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ανδρέας Πετρουλάκης
Το κλίκ της ημέρας
Ανδρέας Πετρουλάκης

Πρόσφατα Νέα