Δεν έχουν πυξίδα αντιπολίτευσης

Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2019 20:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Επί μήνες προειδοποιούσα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας εντελώς καινούργιος παίκτης στο πολιτικό σκηνικό και πως αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Ξεκίνησε να τους αλλάζει όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση (π.χ. ψήφιζε στη Βουλή ότι συμφωνούσε κάτι πρωτοφανές στα ελληνικά πολιτικά ήθη. Τώρα τον μιμούνται αναγκαστικά.).
Ακόμα "χειρότερα" άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού όταν πήρε την εξουσία. Αιφνιδίασε ακόμα και τους πολίτες με την ταχύτητα αποφάσεων, τον συνολικό σχεδιασμό και την επιλογή αξίων. Είχα προβλέψει ότι το παλιό πολιτικό σύστημα δεν θα έχει τρόπους να τον αντιμετωπίσει. Αυτός θα κινείται πρακτικά, οι άλλοι θα μιλούν για τον εμφύλιο και την δεκαετία του 80.
Δείτε την φοβερή αποτυχία της δικής μας κεντροαριστεράς: Τον επικρίνει, γιατί λέει εφαρμόζει ένα σκληρό πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο ελέγχου των πάντων (!). Και ποιοι το λένε αυτό;

- Πρώτον οι του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), που αυτοί αλλάζοντας το Σύνταγμα το 1986 δημιούργησαν ένα πολίτευμα τύπου Καντάφι όπου ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι το μόνο μη ελεγχόμενο πρόσωπο στη χώρα με απεριόριστες εξουσίες που μόνο ο Πόυτιν και ο Ερντογάν έχουν αυτή τη στιγμή.

- Δεύτερον οι του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ κυβερνούσαν όταν προώθησαν τις αλλαγές στο Σύνταγμα άφησαν απέξω της υπερεξουσίες του πρωθυπουργού. Τώρα τι φωνάζουν ακριβώς δεν γνωρίζω.

Ο κ. Μητσοτάκης πράγματι συγκέντρωσε τα πάντα στα χέρια του αλλά δεν αυθαιρετεί. Το δικό τους Σύνταγμα εφαρμόζει. Απλώς έχει αποφασίσει να παρακολουθεί στενά την απόδοση των υπουργών του, μη ανεχόμενος αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα. Δεν θα είναι δηλαδή ένα πρωθυπουργός που θα μαθαίνει από τις εφημερίδες τα καμώματα τους (βλέπε Τσίπρας).
Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπεύθυνος για το αποτέλεσμα ("είμαι ο πρώτος που θα αξιολογούμαι" είπε). Και η αντιπολίτευση τον καταγγέλλει γι αυτό..! Πλήρης η αδυναμία να σταθούν απέναντί του. Έχει ενδιαφέρον να δούμε για πόσο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα