Κάντε την "επανάσταση" χωρίς εμένα

Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2020 19:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η πρώτη "επαναστατική" πράξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ήταν να αποκαλύψει το ανύπαρκτο σκάνδαλο των voucher για την επιμόρφωση των επιστημόνων. Τι κατάφεραν οι "επαναστάτες"; Πάνω από 400 ΚΕΚ, όλα νόμιμες επιχειρήσεις να χάσουν το συμφωνημένο πρόγραμμα, που κάκιστα ακύρωσε η κυβέρνηση (ντροπή!).

Παράλληλα έχασαν σημαντικά ποσά που ξόδεψαν για 2.500 έκτακτες προσλήψεις, διαφημιστικά προγράμματα κ.α. Το ΚΙΝΑΛ κάτι κατάλαβε και βραδυφλεγώς έκανε ερώτηση στη Βουλή (Κεγκέρογλου) για το αν θα αποζημιωθούν τα ΚΕΚ. Η συνολική ζημιά όμως είχε γίνει σε βάρος ενός ολόκληρου κλάδου. Ζήτω η "επανάσταση".

Τώρα οι "επαναστάτες" πυροβολούν έναν ακόμη κλάδο, αυτόν των ΜΜΕ. Πάλι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν σαν "σκάνδαλο" την διάθεση ενός μικρού ποσού μόλις 20 εκατ. ευρώ που διατέθηκε για δυο λόγους: α) Για να ενισχύσει τον κλάδο εν μέσω πανδημίας β) για να προωθήσει δυναμικά το κρίσιμο μήνυμα "Μένουμε Σπίτι".

Το εν λόγω πρόγραμμα ήταν επίσης ιδιαίτερα σημαντικό γιατί ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ενισχύθηκαν οικονομικά ΟΛΑ τα ΜΜΕ. Με την καταγγελία όμως των "επαναστατών" (ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ), έχουμε τρεις καταστροφές σε βάρος ολόκληρου του κλάδου:
- Τον καταγγέλλουν ως εξαγορασμένο που τα "πιάνει" για να αποθεώνει τον πρωθυπουργό.
- Δεν έχει πληρωθεί κανένα Μέσο αφού η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επανελέγξει την λίστα των 1.232 ΜΜΕ μήπως κάτι της έχει ξεφύγει και δεν έχει γίνει σωστά.
- Το χειρότερο: Πάγωσαν για απροσδιόριστο χρόνο οι επόμενες χρηματοδοτήσεις του κλάδου με τον περιφερειακό Τύπο να παραμένει ο μονίμως ξεχασμένος, το μεγάλο θύμα.

Επανέρχομαι στα παραπάνω διότι οι "επαναστάτες" εξακολουθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ να υβρίζουν τα ΜΜΕ και να μιλάνε για το "σκάνδαλο των 20 εκατ. ευρώ" χωρίς φυσικά να προσκομίζουν και κάποια απόδειξη. Πρόκειται για μια ιταμή συμπεριφορά που με θράσος την συνεχίζουν αδιαφορώντας και για τη αλήθεια και για τις συνέπειες.
Προσωπικά δεν μπορώ να παρακολουθώ σαν δήθεν πολιτική τέτοιες συμπεριφορές. Κι όπως λέει ο τίτλος μιας παλιάς ταινίας "Ξεκινήστε (συνεχίστε...) την επανάσταση χωρίς εμένα".

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia