Κοινωνίες χωρίς κρίση και Τράμπ

Τρίτη, 30 Ιούνιος 2020 20:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο Στίβεν Κίνγκ διάσημος συγγραφέας θρίλερ ανάρτησε στο twitter, απευθυνόμενος σε όσους ψηφίζουν Τραμπ το εξής κειμενάκι: "... Ε, οπαδοί του ηλίθιου, που κυβερνά την Αμερική. Σχεδόν 90.000 νεκροί στη βάρδια του δικού σας. Είναι αρκετοί ή χρειάζεστε περισσότερους;". Και πρόσθεσε ο Στίβεν Κινγκ: "Αυτός είναι χειρότερος από τους πρωταγωνιστές μου" (που είναι μέχρι και εξωγήινα τέρατα!).

Λίγες εβδομάδες μετά, οι σχεδόν 90.000 νεκροί είναι μια "καλή" ανάμνηση. Οι ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν τον Covid-19 ΗΠΑ φτάνουν τους 130.000 νεκρούς και έχουν καθημερινά 40.000 νέα κρούσματα. Ο Τράμπ όμως, ένας πραγματικός δολοφόνος λόγω ανικανότητας, εξακολουθεί να ψεύδεται λέγοντας α) Ότι έχουμε καθημερινά λιγότερους νεκρούς γιατί κάνουμε εξαιρετική δουλειά και β) Έχουμε πολλά κρούσματα γιατί κάνουμε πολλές... μετρήσεις.

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει οριστικά τη μάχη με τον Covid-19 και το κόστος θα πληρωθεί μέχρι τέλους. Ο υπεύθυνος για αυτή την ανθρώπινη καταστροφή Τράμπ δεν είναι μόνο ανίκανος, είναι κάτι χειρότερο: λαϊκιστής. Δηλαδή ένας πολιτικός που δεν εργάζεται και ούτε έχει σχέδιο για τίποτε, αλλά προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να κρύβει την πραγματικότητα για ίδιον όφελος.

Το κάνει συνεχώς ακόμα και αν διαψεύδεται στο επόμενο λεπτό. Τι κι αν οι Δημοκρατικοί δημοσιοποιούν πλέον προεκλογικά σποτ με δηλώσεις Τράμπ για τον κορωνοϊό; Αυτός δεν δίνει σημασία. Τι είχε πει ο Τράμπ; "Είναι απλή γρίπη. Θα έχουμε το πολύ 5.000 νεκρούς. Μέχρι τα μέσα Απριλίου η επιδημία θα έχει φύγει" και πολλά άλλα. Οι αριθμοί τον συντρίβουν, ε και; Αυτός συνεχίζει.

Οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι σημαντικές για όλο τον κόσμο. Αν επανεκλέγει ο Τράμπ οι ΗΠΑ θα απαξιωθούν και οι υπόλοιπες δυνάμεις του πλανήτη θα πορεύονται χωρίς να την λογαριάζουν. Αν εκλεγεί ο Μπάιντεν, σιγά - σιγά θα επουλωθούν οι μεγάλες πληγές που αφήνει η τετραετία Τράμπ.

Ωστόσο οι εκλογές στις ΗΠΑ έχουν ένα ακόμη μεγαλύτερο νόημα: Μπορεί ένας λαϊκιστής ηγέτης να επανεκλέγει ξανακερδίζοντας την πλειοψηφία των πολιτών, ακόμα και αν τους έσπειρε το θάνατο με δεκάδες χιλιάδες άδικους θανάτους; Στον 21ο αιώνα, οι κοινωνίες δεν μπορούν ακόμη να αξιολογήσουν τους ηγέτες τους;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia