Το «όχι σε όλα» δεν είναι αντιπολίτευση

Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2020 14:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Προβάδισμα 17 μονάδων για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της GPO. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,2% και ακολουθούν Ελληνική Λύση στο 3,5% και το ΜεΡΑ25 στο 2,5%.

Παράλληλα οι πολίτες κρίνουν σε ποσοστό 52,3% ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι παρά την οικονομική υποχώρηση, παρά την πανδημία με τους περιορισμούς και τα πρόστιμα και παρά την ασφυκτική πίεση της Τουρκίας στο Αιγαίο, η αντιπολίτευση στο σύνολό της ΔΕΝ πείθει.

Η τακτική του «όχι σε όλα» δεν δίνει ποσοστά πια. Ούτε το να πριονίζεις συνεχώς την καρέκλα αυτού που κυβερνά δίνει ποσοστά. Δεν θέλγει επίσης τους πολίτες το να μην έχεις ούτε σχέδιο ούτε προτάσεις για τίποτε και απλώς να καταγγέλλεις διαρκώς το σχέδιο αυτού που κυβερνά. Ακόμη το να λες ψέματα από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν συνιστά πολιτική δράση.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών θέλει επιτέλους ένα κράτος που να λειτουργεί, μια κυβέρνηση που να μην ψεύδεται και κυρίως θέλει αποτελέσματα. Θέλει η κοινωνία να προστατεύεται και να καλυτερεύει.

Η κοινωνία θέλει χρήσιμους πολιτικούς και η αντιπολίτευση έχει καταφέρει ακριβώς αυτό: Μέσα από το «όχι σε όλα» και το να μην έχει σχέδιο για τίποτε, να μην είναι χρήσιμη.

Η αντιπολίτευση, έχοντας αφήσει ολόκληρο τον προνομιακό χώρο της αξιόπιστης πολιτικής δράσης στην κυβέρνηση, μην εκπλαγείτε όταν, αφού περάσει η πανδημία και οι οικονομικές της επιπτώσεις, δημοσκοπικά όλα γίνουν ακόμα χειρότερα για αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia