Ποιος Λουκασένκο... Ο Ερντογάν να δείτε

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2020 20:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο απίστευτος Λουκασένκο, τελευταίος δικτάτορας στην Ευρώπη, προκάλεσε τους πάντες όταν ενώ οι δημοσκοπήσεις του έδιναν εκλογική ήττα, νόθευσε το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο προκλητικά ("νίκη" με 80%!) που δεν ήταν δυνατόν να το αποδεχθεί κανείς, ούτε μέσα στη Λευκορωσία, ούτε στην Ευρώπη.
Η συνέχεια ήταν αντάξια ενός δικτάτορα: Διαδηλώσεις, προφυλακίσεις, κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας, πολίτες να περνάνε τα σύνορα γιατί διώκονται κ.α.
Η Ευρώπη, αυτή η βαθιά δημοκρατική ήπειρος δεν αποδέχθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, ζητά να ξαναστηθούν οι κάλπες  και αποφασίζει κυρώσεις εναντίον του δικτάτορα. Μια χώρα, η Κύπρος όμως, ασκεί το δικαίωμα του βέτο και λέγει: Εντάξει με τον Λουκασένκο. Με τον Ερντογάν; 

Η Κύπρος ασκεί το βέτο περιοριζόμενη μόνο στην εισβολή των Τούρκων σε θαλάσσιες περιοχές της, αλλά για να δούμε πέρα από αυτό: Ο Λουκασένκο είναι ένας 12χρονος πρόσκοπος, μπροστά στον αδίστακτο Ερντογάν και όμως στη δημοκρατική Ευρώπη των ευαισθησιών ΟΥΔΕΙΣ μιλά.

Ο Ερντογάν καταστρέφει την Τουρκία κλέβοντας τον δημόσιο πλούτο, φυλακίζοντας χιλιάδες πολίτες επειδή διαφωνούν,πολλοί ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα κ ποδηγετώντας Δικαιοσύνη, Τύπο και κάθε άλλον θεσμό. Κρύβει καθημερινά χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, εμφανίζοντας το 5% των πραγματικών θανάτων και κρουσμάτων.

Ο απάνθρωπος Ερντογάν, εισβάλει σε γειτονικές χώρες με άγνωστο αριθμό αθώων θυμάτων, στην πραγματικότητα έχει την ευθύνη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και όμως: Η βαθιά δημοκρατική Ευρώπη υποκρίνεται ότι δεν βλέπει τίποτε από την φρίκη που σκορπά παντού με μοναδικό σκοπό του την παραμονή στην εξουσία. (Αυτός είναι ο μοναδικός τους στόχος).

Όλα φυσικά εξηγούνται. Η Ευρώπη έχει μεγάλες οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία. Μια πτώση της θα πληρωθεί και από αυτήν. Μόνο οι ευρωπαϊκές Τράπεζες έχουν άνοιγμα 110 δισ. ευρώ και τρέμουν στην ιδέα να τα χάσουν. Η Ευρώπη κρύβει κάτω από τα χαλί τις πράξεις του δικτάτορα, κάνει ότι δεν τις βλέπει, γιατί υπολογίζει το οικονομικό κόστος, που θα κληθεί να πληρώσει αν η τούρκικη οικονομία πέσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland