Η ανύπαρκτη αξιοκρατία στην Ελλάδα

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020 19:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο Γιώργος Βέλμαχος, είναι καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και διευθυντής της Κλινικής Τραύματος, Επείγουσας Χειρουργικής και Εντατικής Θεραπείας στο Mass General, το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης – τη «ναυαρχίδα» της Ιατρικής Σχολής του φημισμένου πανεπιστημίου. 

Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της χειρουργικής παγκοσμίως. Έχει δώσει εκατοντάδες ομιλίες σε όλο τον κόσμο για το τραύμα. Συγκαταλέγεται στους ελάχιστους χειρουργούς στις ΗΠΑ που έχουν τιμηθεί με τον τίτλο του Master από το Αμερικανικό Κολέγιο Εντατικής Ιατρικής.
Το 2013, μαζί με την ομάδα του, αντιμετώπισε τους πιο βαριά τραυματισμένους μετά τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και για τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι έκτοτε γιατρός-ήρωας. Ένα ερώτημα είναι: Τι θα ήταν από όλα αυτά αν είχε μείνει στην Ελλάδα; 

Ο ίδιος σε συνέντευξη του, δίνει την απάντηση: |Έφυγα από την Ελλάδα γιατί δεν άντεχα να βλέπω ανθρώπους που είχαν οφίκια, όχι όμως και τα ανάλογα προσόντα". Στις ΗΠΑ βρήκε, όπως λέει, την απόλυτη αξιοκρατία. "Οι άνθρωποι σε σέβονται όχι γιατί είσαι καθηγητής ούτε γιατί κάνεις τον… πολλά βαρύ, αλλά για το επιστημονικό σου έργο".

Ο κ. Βέλμαχος περιγράφει την αιώνια κατάρα της χώρας. Παντού άνθρωποι που δεν αξιολογούνται, που δεν αναγνωρίζεται η δουλειά τους, που κανείς δεν ενδιαφέρεται να τους αξιοποιήσει, που αμείβονται με υποδιαιρέσεις της αξίας τους. Την ίδια ώρα σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, οι νέοι Έλληνες που απαξιωμένοι (και απελπισμένοι) μεταναστεύουν εκεί, προσλαμβάνονται με απλή επίδειξη των πτυχίων τους και οι αμοιβές τους καθορίζονται με αξιολόγηση των ικανοτήτων τους. Κάποιοι από αυτούς με οργή πετούν μαύρη πέτρα και κάνουν εκεί τις οικογένειες τους.
Συνεχίστε την πολιτική της απαξίωσης εσείς των κομμάτων και των συνδικάτων. Συνεχίστε να καταστρέφετε και τη χώρα και ζωές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti