Δολοφονώντας λέξεις αλλά και... αριθμούς

Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2020 19:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Φαντάζομαι ότι το γνωρίζετε πολύ καλά: Στην Ελλάδα έχουμε δολοφονήσει τις λέξεις. Τις κυκλοφορούμε κενές περιεχομένου, νεκρές, με μοναδικό σκοπό τον θόρυβο. Λες την λέξη φασίστας όχι γιατί έχεις ιδέα τι σημαίνει, αλλά για να βρίσεις. Λες και την λέξη αναρχικός πάλι χωρίς να έχεις ιδέα το περιεχόμενο της. Τη λες σαν να χτυπάς έναν τενεκέ. Για να κάνεις όπως είπαμε θόρυβο.

Ακόμα χειρότερα, δεν έχουμε ιδέα για το περιεχόμενο χιλιάδων υπέροχων ελληνικών λέξεων που αφού δεν ξέρουμε το νόημα τους δεν τις χρησιμοποιούμε: Μολονότι (αν και), βαυκαλίζω (καθησυχάζω κάποιον με ψεύτικες υποσχέσεις), βυσσοδομώ ( σχεδιάζω κάτι κακό κρυφά), ελλοχεύω (παραμονεύω), επίπλαστος (ψεύτικος), ιταμός (αυθάδης, προκλητικός) και τόσες άλλες

Αφού ξεκάναμε λέξεις με υπέροχα νοήματα, με σπουδαίες ετυμολογικές ρίζες και τόσο όμορφες στην εκφορά τους, αποφασίσαμε να ξεκάνουμε και τους αριθμούς. Με αφορμή την δίκη της Χρυσής Αυγής μαθαίνουμε ότι η ποινή κάθειρξης των 15 χρόνων δεν θα είναι... 15 χρόνια αλλά Χ+Ψ+Ζ= 6, μπορεί να είναι 8, αν έχει ελαφρυντικά μπορεί να είναι 2 και πάει λέγοντας.

Τα ισόβια δεν είναι ισόβια αλλά 25 χρόνια, Δηλαδή βγαίνεις στα 17, αν πας σε αγροτική φυλακή που οι μέρες μετράνε επί τρία μπορεί να βγεις και στα 8 κ.ο.κ.
Αν το Δικαστήριο σου βάλει και πρόστιμο 10.000 ευρώ όταν θα πας να πληρώσεις θα διαπιστώσεις ότι οι 10.000 είναι περίπου 19.000 και κάτι, γιατί σου λένε πάλι Χ+Ψ+Ζ=ένας άλλος αριθμός.

Τώρα αν με ρωτήσετε γιατί δολοφονούμε τις λέξεις έχω απάντηση: Δεν υπάρχει Σχολείο στην Ελλάδα, η εκπαίδευση της ΟΛΜΕ βγάζει αμόρφωτα παιδιά στην κοινωνία. Με τους αριθμούς όμως; Γιατί το 15 να μην είναι 15, τα οκτώ να μην είναι οκτώ και τα 10.000 ευρώ να μην είναι 10.000 ευρώ;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland