Ένας ναυαγός που δεν είναι πια αισιόδοξος...

Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2022 17:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αισιόδοξος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πόσο άσχημη είναι μια κατάσταση. Όπως έχω ξαναγράψει, μπορείτε να φανταστείτε έναν ναυαγό που κολυμπά με πάθος μακριά από το πλοίο που βυθίζεται πίσω του και σκέφτεται πως σίγουρα θα βρει μια ακτή και πως όταν τη βρει θα αλλάξει και τη ζωή του. Θα κάνει μια νέα αρχή.

Είναι νομίζω η πρώτη φορά που, γνωρίζοντας πόσο κακή είναι μια κατάσταση, δεν έχω ίχνος αισιοδοξίας για το μέλλον. Μπροστά στα μάτια μου ξεγυμνώνεται μια κοινωνία των ανθρώπων χωρίς ήθος, παιδεία, οράματα και ανθρωπισμό. Ένας παλιάνθρωπος ονόματι Πούτιν που διεξάγει έναν πόλεμο χωρίς νόημα, φονεύοντας παιδιά και γυναίκες.

Μια κουστωδία επωνύμων και μη που υπερασπίζονται τα ψεύδη - δικαιολογίες του για τις σφαγές. Ακόμη, μπροστά στα μάτια μου, στην υποτίθεται πολιτισμένη Γαλλία, μια επικίνδυνη ανίκανη και εμμονική Λεπέν απέδειξε πόσο εύκολα, όταν λες ψεύδη, σε ακολουθούν (ρωτήστε και τον Σώρρα με τα 600 δισ. δολάρια). Προηγήθηκαν οι αντίστοιχοι Τραμπ και οι του Brexit, αλλά κανείς δεν συνετίστηκε.

Εδώ στην Ελλάδα, μόνο θλίψη σκορπούν πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε αυτό το ντροπιαστικό σπιράλ ανοησίας, ασημαντότητας, αλληλοϋπονόμευσης και ό,τι άλλο συνιστά το σκουπιδαριό που λέγεται δημόσιος βίος.

Πάντα βίωνα την παρακμή των καιρών και πάντα αισιοδοξούσα. Είναι η πρώτη φορά που με κατακλύζει μια θλίψη γιατί δεν πιστεύω πια σε ένα καλύτερο αύριο. Και δεν είναι οι ηγέτες που ελλείψει ικανοτήτων ευθύνονται για αυτό το χάος του 21ου αιώνα, του σύγχρονου Μεσαίωνα. Όχι.

Είμαστε εμείς που δεν μπορούμε να κινηθούμε στα σπουδαία. Που επιλέγουμε την ασημαντότητα και τον ξερολισμό, για να έχει νόημα η ύπαρξη μας. Εμείς που είμαστε ανίκανοι να αξιολογήσουμε ότι συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και να ταχθούμε με το σωστό. Δεν βλέπω μια ελπίδα για την ανθρώπινη κοινωνία και αυτό οφείλεται στους απλούς πολίτες που δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν αξίες όπως η αλήθεια, το ήθος, την ανθρωπιά, την τιμιότητα στα μικρά και μεγάλα.

Είμαι ένας ναυαγός που κολυμπά προς μια ακτή, γνωρίζοντας ότι και εκεί όταν φτάσει θα βρει όλες τις αιτίες που βούλιαξαν το πλοίο που τον μετέφερε. Τίποτε δεν θα έχει αλλάξει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση