Δυστυχώς οι κοινωνίες χρειάζονται χωροφύλακες...

Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2022 16:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μεγαλώσαμε με ψεύδη. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι ΗΠΑ ήταν οι "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Διαδηλώναμε με οργή εναντίον τους σε κάθε ευκαιρία έως ότου, δεκαετίες μετά, διαπιστώσαμε ότι αν δεν είχαν "απλωθεί" οι ΗΠΑ παντού στον πλανήτη, τζιχαντιστές θα έκαιγαν και θα βίαζαν στο όνομα της θρησκείας σχεδόν σε όλη την Γη, αυταρχικοί ηγέτες θα εισέβαλαν σε γειτονικές χώρες για να αλλάξουν τα σύνορα,

Με τρόμο ζήσαμε την περίοδο Τραμπ όπου η απομάκρυνση των ΗΠΑ από τα διεθνή, αναστάτωσε όλες τις ισορροπίες στον πλανήτη. Αντίθετα ο ερχομός ενός 80χρονου, του Μπάιντεν λειτούργησε ευεργετικά παντού.

Ειδικά ο Τραμπ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Έφτασε στο σημείο να μιλά για νίκη του και νοθεία σε βάρος του στις εκλογές ενώ είχε πάρει 8.000.000 λιγότερες ψήφους. Έστειλε οπαδούς του να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο. Το ψέμα, η ύβρις, η χυδαιότητα ήταν στο προσκήνιο ενισχύοντας αντίστοιχους ηγέτες σε όλο τον κόσμο.

Πίσω από τις ΗΠΑ είναι ασφαλώς ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που προωθούν σε μεγάλο βαθμό την ανισότητα, ποιος διαφωνεί σε αυτό; Όμως υπάρχει και μια Δημοκρατία που λειτουργεί, κανόνες που είναι σεβαστοί και κυρίως μια ισχύς που λειτουργεί αποτρεπτικά στην παράλογη βία των φανατικών.

Είμαστε ακόμη μια κοινωνία που δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τον χωροφύλακα της! Όπως έχω ξαναγράψει, αν καταργήσουμε την αστυνομία σε λίγες ώρες θα καίνε, θα κλέβουν και θα βιάζουν στις γειτονιές μας, στα σπίτια μας. Με την ίδια ακριβώς λογική ο πλανήτης χρειάζεται τον χωροφύλακα του. Που πρέπει να έχει παντού... Τμήματα για να ελέγχει. Αυτή είναι η αλήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση