Ο τρομακτικός φασισμός Πούτιν στην Ουκρανία

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2024 10:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο τρομακτικός φασισμός Πούτιν στην Ουκρανία

Η Ρωσία μετρά πάνω από 350.000 νεκρούς και τραυματίες στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά αυτό το ποτάμι αίματος δεν πτοεί τον πολεμοχαρή Πούτιν, που εφαρμόζει και μια πολιτική μετάλλαξης των περιοχών που έχει καταλάβει αλλά δεν μπορεί να ενσωματώσει.

Η Ρωσία προσάρτησε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες —Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στα ανατολικά της χώρας και Ζαπορίζια και Χερσώνα στο νότο—τον Σεπτέμβριο του 2022, αν και ο στρατός της δεν ελέγχει πλήρως καμία από αυτές τις επαρχίες.

Ο ουκρανικός στρατός έχει διατηρήσει ένοπλη αντίσταση πίσω από τις γραμμές του μετώπου και στις τέσσερις περιφέρειες, με αναφορές κάθε λίγες εβδομάδες για βόμβες σε αυτοκίνητα με στόχο Ρώσους αξιωματικούς ή ντόπιους συνεργάτες.

Δείτε τον απόλυτο φασισμό Πούτιν. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αλλάξει τη διακυβέρνηση των περιοχών, πραγματοποιώντας ψευδο- εκλογές και διορίζοντας φιλορώσους αξιωματούχους σε κάθε επίπεδο.

Άλλαξαν τους νόμους, τους κανονισμούς και τα φορολογικά και τραπεζικά συστήματα με τη Ρωσία, φροντίζοντας να εξαφανίσουν κάθε ίχνος θεσμικών δεσμών με την Ουκρανία.
Καταπιέζουν αφόρητα όσους έχουν μείνει στην περιοχή (οι περισσότεροι έχουν φύγει) και τους μοιράζουν επιδόματα μόνο αν βγάλουν ρωσικά διαβατήρια. Τα χρειάζονται για να ανοίξουν και τραπεζικό λογαριασμό ή να διευθύνουν μία επιχείρηση.

Ακόμη, σε όσους έχουν μείνει, έχει επιβληθεί η ρωσική εκπαίδευση, η πολιτιστική κατήχηση ώστε οι πληθυσμοί από αυτά τα εδάφη να υποταχθούν και πνευματικά στη Ρωσία.
Οι Ρώσοι τους παρακολουθούν όλους. Δεν υπάρχουν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, ενώ παρακολουθούν προσεκτικά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι περισσότεροι Ουκρανοί στα κατεχόμενα, παραμένουν σιωπηλοί.

Τέλος η Ρωσία αφήνει όσους θέλουν να φεύγουν. Υπάρχει ακόμα μια διαδρομή εξόδου διαθέσιμη για όσους έχουν τα χρήματα να αγοράσουν εισιτήριο με κανονικά λεωφορεία τσάρτερ από τα κατεχόμενα προς την Ευρώπη μέσω Ρωσίας.

Μπορεί κανείς να σκεφτεί στα κατεχόμενα, είναι καλύτερα που ήρθαν οι Ρώσοι στον τόπο μας; Ποτέ δεν θα είναι καλύτερα, η απάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti