Τους οδηγεί το μίσος - Χάνουν τις ζωές τους

Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2024 10:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τους οδηγεί το μίσος - Χάνουν τις ζωές τους

Η λέξη αναρχία προέρχεται από την λέξη "αρχή" και έχει μπροστά της το στερητικό "α". Στην κυριολεξία αναρχία σημαίνει «χωρίς εξουσία» και το κοινό χαρακτηριστικό όλων των αναρχικών κινημάτων είναι το αίτημά τους για κατάργηση του κράτους, το οποίο βλέπουν ως βασικό καταπιεστικό παράγοντα περιορισμού της ελευθερίας του ατόμου ή / και της κοινωνίας.

Για πολλούς η λέξη αναρχία σημαίνει χάος κοινωνικό, πολιτικό. Περιγράφει την αταξία αλλά και τις αντικαθεστωτικές βομβιστικές ενέργειες δηλαδή αυτό που λέμε τρομοκρατία. Όμως ιδεολογικά η αναρχία είναι κατά της βίας. Η αναρχία επιδιώκει μια αρμονική αταξική κοινωνία, που θα στηρίζεται στις δυνατότητες της εθελοντικής συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας των ανθρώπων.

Ωστόσο μια μερίδα δήθεν αναρχικών κατέληξαν στην βία. Κάποιοι λοιπόν από τους αναρχικούς απορρίπτουν ρητά την βία ως εξουσιαστική πρακτική, ενώ από άλλους θεωρείται αναγκαία προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμυνα των εξεγερμένων, η κινητοποίηση της κοινωνίας και η ήττα των δυνάμεων του κράτους.

Γιατί σας γράφω σήμερα τα παραπάνω; Γιατί κάποιοι δήθεν αναρχικοί που κάνουν υποτίθεται ένοπλο αγώνα κατά της εξουσίας, στην πραγματικότητα πολεμούν τους απλούς συνανθρώπους τους. Καίνε ΑΤΜ και στέλνουν τους συνταξιούχους σε άλλες γειτονιές για την σύνταξη τους.

Δολοφονούν νεαρούς αστυφύλακες με 800 ευρώ μισθό και, αν και νεκρούς, τους χλευάζουν. Κατεβάζουν μέσα στη νύχτα κουρασμένους επιβάτες από ένα τρόλεϊ για να το κάψουν. Πυρπολούν ΙΧ απλών ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα να πάρουν άλλο.

Αυτοί δεν είναι αναρχικοί. Χαμένα πλάσματα είναι που μισούν τους πάντες, υποθέτω γιατί οι ίδιοι δεν μπόρεσαν ποτέ να προσπαθήσουν για τα όνειρά τους αν είχαν... Κάποια στιγμή θα φτάσουν 40 χρόνων και τότε θα τιμωρηθούν, αφού δεν θα έχουν σε τίποτε να ελπίζουν. Λυπάμαι για αυτά τα παιδιά του μίσους που χάνουν τις ζωές τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti