Ποιος θα διαδεχθεί τον Μητσοτάκη; Ένας από τη ΝΔ

Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2024 16:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ποιος θα διαδεχθεί τον Μητσοτάκη; Ένας από τη ΝΔ

Τις τελευταίες ημέρες, στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος είναι και μια εκδήλωση της "Εφημερίδας των Συντακτών" με θέμα "ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι στον Μητσοτάκη;" Το ποιος μπορεί (πρόσωπα) και όχι το πως (προγράμματα), έχει εκνευρίσει τις ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που βλέπουν δελφίνους να συμμετέχουν στη συζήτηση: Τεμπονέρας από ΣΥΡΙΖΑ, Χριστουδουλάκης από ΠΑΣΟΚ και Αχτσιόγλου από Νέα Αριστερά.

Το πρώτο σχόλιο μου: Πρόκειται για ένα θέμα με μηδενικό ενδιαφέρον για τις ζωές όλων μας. Τι τον νοιάζει τον πολίτη που βλέπει στο Σούπερ Μάρκετ να μην του μένουν χρήματα να πάει έναν κινηματογράφο; Δεν τον νοιάζει. Συνεπώς για μια ακόμη φορά, ζούμε την προβολή της ασημαντότητας σαν κάτι σημαντικό. Και δυστυχώς, οι δημοσιογράφοι, εθισμένοι στην προβολή του ασήμαντου, συμμετέχουν στην επανάληψη του τίποτα για να γεμίσουν τον τηλεοπτικό τους χρόνο ή τις σελίδες τους.

Το δεύτερο σχόλιο μου: Δεν χρειάζεται να γίνονται τέτοιες συζητήσεις για το ποιος θα διαδεχθεί τον Μητσοτάκη. Μπορώ να σας το αποκαλύψω εγώ. Τον Μητσοτάκη θα τον διαδεχθεί - δηλαδή θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός - αυτός που θα γίνει αρχηγός της ΝΔ στη θέση του. Δηλαδή, αυτός που θα σταθεί απέναντι στον Μητσοτάκη θα είναι ένας από το κόμμα του.

Θεωρώ ότι στην αντιπολίτευση δεν υπάρχει πρόσωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί του χώρου, να τον αναστήσει και τελικά να κερδίσει εκλογές. Αυτό συμβαίνει διότι ο Μητσοτάκης έχει επιβάλλει μια πολιτική καθημερινότητα που ελέγχεται αποκλειστικά από αυτόν και δεν χωρά άλλον. Τι να πει ο άλλος; Αφού τα λέει πρώτος ο Μητσοτάκης, τον ακούν όλοι οι πολίτες και μετά οι άλλοι δεν έχουν τι να πουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti