Η μοναχικότητα απέναντι στον ξερολισμό και τις συνωμοσιολογίες

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2024 10:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η μοναχικότητα απέναντι στον ξερολισμό και τις συνωμοσιολογίες

Την εποχή της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα με 25 βαθμούς διαφορά. Το κύκλωμα δεν έστηνε μόνο τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Έστηνε και των άλλων. Έστηναν όλα τα παιχνίδια σε όλα τα πρωταθλήματα. Όποιος πλήρωνε, έπαιρνε και το πρωτάθλημα. Μέσα στην τρομερή διάβρωση συμμετείχαν διαιτητές, παράγοντες, το 80% του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γνώριζα τα πάντα, γιατί τα ζούσα εκ των έσω. Και τα έγραφα με λεπτομέρειες. Κανείς δεν ενδιαφερόταν για αυτή την αδιανόητη σήψη. Όταν σε παρέες μιλούσα για αυτή την κατάντια, γινόμουν στόχο των... Ολυμπιακών! Με κατηγορούσαν ότι ψεύδομαι, έλεγαν ότι τα πρωταθλήματα ήταν πεντακάθαρα, το «Φως» και ο «Πρωταθλητής» ήταν αντικειμενικές εφημερίδες.

Όσα επιχειρήματα και να παρέθετα δεν ήταν ποτέ αρκετά. Η αλήθεια δεν ήταν ό,τι πραγματικά συνέβαινε. αλλά ό,τι ήθελαν να πουν.

Γιατί σας τα γράφω αυτά σήμερα; Γιατί ζω ακριβώς τα ίδια με πολλά θέματα της επικαιρότητας. Μου ζητούν τη γνώμη μου πάλι σε παρέες και εγώ απλώς παραθέτω στοιχεία: Ο Πούτιν έχει 350.000 νεκρούς και τραυματίες σε έναν πόλεμο χωρίς νόημα. «Όχι», μου απαντούν. Αμύνεται κατά της Δύσης που τον περικύκλωσε και κινδυνεύει. Πώς κινδυνεύει μια χώρα που έχει 6.000 πυρηνικές βόμβες;

Μου λένε να υπογράψω για να δικαστούν οι υπαίτιοι πολιτικοί στα Τέμπη. Εξηγώ ότι για να παραπεμφθεί οποιοσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει πράξη, στοιχεία, σχετικοί νόμοι. Πώς να παραπέμψεις τον Κ. Καραμανλή; Δεν υπάρχει τίποτε από αυτά τα τρία. Το μόνο που υπάρχει είναι ο ηλεκτρικός έλεγχος που όμως δεν ολοκληρώθηκε ούτε επί Σπίρτζη, ούτε επί Καραμανλή, γιατί διαρκώς οι Ρομά λεηλατούν όλες τις υποδομές. Κατέστρεψαν ένα έργο 250 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική κοινωνία αντί να προχωρά, γυρίζει πίσω στον σκοταδισμό, την συνωμοσιολογία, τα ανύπαρκτα. Πώς ο Σώρρας έπεισε ότι υπάρχουν 600 δις. ευρώ; (χιλιάδες διαδήλωναν ή δεν πλήρωναν φόρους). Έτσι και τώρα. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε καθαρά πρωταθλήματα. Ο Πούτιν αμύνεται. Ο Καραμανλής πίσω από την σύγκρουση των τρένων. Και εγώ δεν έχω ιδέα για τίποτε από όλα αυτά στις παρέες μου.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti