Πικρές αλήθειες από 39 Νομπελίστες

Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2024 09:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πικρές αλήθειες από 39 Νομπελίστες

Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί που στηρίζουν τον Πούτιν. Ακόμη, υπάρχουν και Μέσα Ενημέρωσης που μεταφέρουν διαρκώς ψευδείς πληροφορίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο. Αυτοί μάλλον έχουν ανταλλάγματα, ενώ οι απλοί πολίτες απλώς είναι στον κόσμο τους.

Άντε τώρα να πεις στους φίλους του αιμοσταγούς Πούτιν ότι 39 νομπελίστες με κοινή δήλωση τους ζητούν να απομονωθεί, γιατί εξαιτίας του κινδυνεύει η παγκόσμια ειρήνη. Κάποιοι θα τους έβαλαν, δεν μπορεί. Τι λένε όμως οι 39 νομπελίστες;

Με επιστολή τους καλούν τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία στην απόκρουση της ρωσικής εισβολής, να υποστηρίξει την δημοκρατική αντιπολίτευση στη Ρωσία και να μην αναγνωρίσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως πρόεδρο της χώρας.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η δολοφονία του Αλεξέι Ναβάλνι δεν αφορούν μόνο την Ρωσία και την Ουκρανία. Το καθεστώς Πούτιν έδειξε ότι εκπροσωπεί μια άμεση και σαφή απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα», αναφέρεται στο κείμενο.

«Οι τραγωδίες του ολοκληρωτισμού του 20ου αιώνα επιβάλλουν τη δέσμευση στις ελευθερίες και στην αξιοπρέπεια του ατόμου. Ο Πούτιν τις παραβιάζει κατάφωρα. Έχει μετατρέψει τη Ρωσία σε ένα βαριά στρατιωτικοποιημένο αστυνομικό κράτος, οπλισμένο με το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο, το οποίο αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον κόσμο».

«Η ανθρωπότητα μπορεί να αποφύγει την αυτοκαταστροφή μόνο εφόσον τηρεί τις αρχές της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το καθεστώς Πούτιν τις καταπάτησε κυνικά.. Καλούμε τους ηγέτες του κόσμου και όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να μην τρέφουν οποιεσδήποτε αυταπάτες για τον κύριο Πούτιν και το εγκληματικό του καθεστώς».

Ό,τι λένε οι 39 νομπελίστες είναι η πικρή αλήθεια. Ο Πούτιν αν καταλάβει την Ουκρανία, θα συνεχίσει με άλλες χώρες θεωρώντας ότι τα σύνορα της Ρωσίας είναι αυτά της Σοβιετικής Ένωσης που πρέπει να ανακτηθούν. Κι όπως κάθε λογικός άνθρωπος βλέπει, δεν τον ενδιαφέρουν οι σχεδόν 400.000 νεκροί και τραυματίες Ρώσοι του πολέμου. Είναι σήμερα ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti