Χαμένο στη μετάφραση το Υπουργείο Εργασίας

Τρίτη, 09 Απρίλιος 2024 09:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χαμένο στη μετάφραση το Υπουργείο Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας αδυνατεί να εφαρμόσει εδώ και πέντε σχεδόν μήνες τον νόμο Γεωργιάδη για τους οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ μέχρι 30.000 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης τον π. Δεκέμβριο πέρασε νόμο σύμφωνα με τον οποίο για όσους χρωστούν μέχρι 30.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ, μπορούν να ξεκινήσουν οι συντάξεις τους με αρχική παρακράτηση 60% έως ότου το ποσό πέσει στις 20.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα παρακρατείται ποσό 333 ευρώ για 5 χρόνια μέχρι τελικής εξοφλήσεως.

Προσωπικά επικοινώνησα και με τον ΕΦΚΑ και με το Υπουργείο Εργασίας για να πάρω την απάντηση ότι «τίποτα ακόμη δεν προχωρά, ίσως το καλοκαίρι ή και αργότερα υπάρξει κάποια εξέλιξη»!

Ο νόμος αφορά 120.000 οφειλέτες αλλά πρακτικά είναι περισσότεροι, γιατί κάποιος ο οποίος χρωστά π.χ. 31.500 ευρώ, καταβάλλοντας 1.500 ευρώ εντάσσεται στον νόμο. Το ερώτημα είναι: Γιατί δεν τον εφαρμόζουν;

Το Υπουργείο Εργασίας είχε εξαγγείλει τον Ιανουάριο τρεις πλατφόρμες με βάση τον νόμο Γεωργιάδη. Είχε δε δεσμευτεί ότι και οι τρεις πλατφόρμες θα ήταν σε λειτουργία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η πρώτη ήταν για τις συντάξεις χηρείας που ήδη λειτουργεί. Η δεύτερη, που επίσης λειτουργεί, ήταν για όσους συνταξιούχους συνεχίζουν να εργάζονται. Ωστόσο, η τρίτη πλατφόρμα για τους οφειλέτες ΕΦΚΑ, όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά ούτε καν σχεδιάζεται κάτι περί αυτού, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους στον αέρα.

Ο νόμος Γεωργιάδη ήταν από εκείνες τις περιπτώσεις που δικαιώνονται επειδή επιλύουν πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Αυτό φάνηκε και με την πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους που λειτουργεί με θεαματικά αποτελέσματα αφού σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν δηλώσει ότι εργάζονται πάνω από 60.000 συνταξιούχοι, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από πριν, όταν τους παρακρατούσαν το 30% (και επί ΣΥΡΙΖΑ το 50%).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti