Ο Πούτιν θέλει η Ουκρανία να βομβαρδίζει μόνο την... Ουκρανία

Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2024 20:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Πούτιν θέλει η Ουκρανία να βομβαρδίζει μόνο την... Ουκρανία

Αν δεν υπήρχε το λουτρό αίματος στην Ουκρανία εξαιτίας της παράνοιας Πούτιν μπορεί και να γελάγαμε με την απαίτησή του, δυτικά όπλα να μην βομβαρδίζουν τη Ρωσία γιατί αλλιώς θα θεωρήσει «ότι επιτίθεται στη χώρα του η Δύση».

Τι λέει ο Πούτιν; Ότι η Ουκρανία μπορεί να βομβαρδίζει μόνο την... Ουκρανία, δηλαδή εδάφη της που ο ίδιος έχει καταλάβει! Αυτός που χρησιμοποιεί πυραύλους από Β. Κορέα, Κίνα και Ιράν. Τι πρέπει να πει ο Ζελένσκι; Ότι οι χώρες αυτές τους επιτίθενται;

Το πρόβλημα στην Ουκρανία είναι ότι δεν υπάρχει ορατή λύση. Ο Πούτιν που βλέπει χιλιάδες στρατιώτες του να χάνονται, θέλει ειρήνη πια, αρκεί να βαστήξει τα εδάφη που έχει καταλάβει. Ο Ζελένσκι λέει «ναι» σε συμφωνία, αρκεί να φύγει η Ρωσία από τα εδάφη του. Είναι πιθανό να βρεθεί μια μέση λύση; Να κρατήσει κάποια εδάφη ο Πούτιν, να υπάρξει μια ζώνη ανάμεσα στις δυο χώρες και αμοιβαίες συμφωνίες μη επίθεσης.

Ωστόσο, για να υπάρξει μια καλή συμφωνία πρέπει να πονέσει και ο Πούτιν. Και αυτό θα συμβεί αν μέρος του πολέμου μεταφερθεί στη χώρα του. Δεν θα μπορέσει να αντέξει πολύ μεγάλες υλικές καταστροφές και πολλές ανθρώπινες απώλειες.

Η Δύση γνωρίζει ότι οι απειλές για χρήση πυρηνικών είναι χάρτινες. Ποτέ δεν θα αποτολμήσει μια τέτοια πράξη που θα καταστρέψει και τον ίδιο. Και τι κάνει η Δύση (δηλαδή οι ΗΠΑ); Μετά το λάθος τους να αφήσουν χωρίς όπλα την Ουκρανία επί 6 μήνες, δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στον Πούτιν, τώρα το διορθώνουν: Κάνε με τα όπλα ό,τι θέλεις Ζελένσκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti