Έχασαν όλοι, αλλά αυτό σημαίνει κάτι;

Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2024 08:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έχασαν όλοι, αλλά αυτό σημαίνει κάτι;

Έχασαν όλοι, πλην ίσως των κομμάτων δεξιά της ΝΔ που δεν εκφράζουν τίποτε αλλά είναι "δοχεία διαμαρτυρίας" για κάποιους. Η αδιανόητη αποχή που ξεπέρασε το 60% δεν οφείλεται στην αδιαφορία ή στα μπάνια των πολιτών αλλά σε μια πραγματικότητα που την περιγράφουν:

- Μια κυβέρνηση αδύναμη (κάτω του 30%) να διορθώσει την ακρίβεια, αδύναμη να σταματήσει το πάρτι της κατασπατάλησης χρήματος σε Περιφέρειες, Δήμους, Υπουργεία κ.α. (στο οποίο συμμετέχει κιόλας), αδύναμη να εκσυγχρονίσει το κράτος, αδύναμη να φέρει την σωστή ανάπτυξη στην χώρα μέσα από την πλήρη αναδιάταξη του παραγωγικού μας μοντέλου.

- Μια αξιωματική αντιπολίτευση (κάτω των ποσοστών του 2023) που ο αρχηγός της έφτασε στο σημείο να πάει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον... σκύλο του, τον οποίο περιέφερε στην πλατεία Κουμουνδούρου σε βόλτα.

- Ένα ΠΑΣΟΚ που αδυνατεί να ασχοληθεί με τα μικρά και μεγάλα των πολιτών και αναλώνει δυνάμεις για να μιμείται τις μπούρδες του Κασσελάκη ή το τίποτα στην πολιτική αντιπαράθεση. Θεωρεί νίκη μια άνοδο 0,8% όταν η ΝΔ έχασε 14μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ 4.

- Ένα πλήθος μικρών κομμάτων που δεν εκπροσωπούν τίποτε πέραν των αρχηγών τους και δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο για την κοινωνία.

Η νικήτρια των εκλογών είναι η μεγάλη αποχή, που στέκεται απέναντι σε όλους με περιφρόνηση για τον δημόσιο πολιτικό τους λόγο και για την λειτουργία τους σε έναν άλλο κόσμο μακράν των πολιτών.

Το πρόβλημα είναι φυσικά η μόνιμη αδυναμία του πολιτικού συστήματος να διορθωθεί. Δεν μπορεί. Συνεπώς το σοκ της αποχής το πιθανότερο είναι να παραμεριστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti