Ξέρουν όλες τις παθογένειες αλλά δεν ασχολούνται...

Σάββατο, 15 Ιούνιος 2024 10:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξέρουν όλες τις παθογένειες αλλά δεν ασχολούνται...

Ξεκινώ με μια πραγματικότητα που είναι η βάση της σημερινής μας επικοινωνίας. Οι πολιτικοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας τις παθογένειες στη χώρα. Γνωρίζουν το βόλεμα και τις σπατάλες υπέρ ημετέρων, γνωρίζουν τι κρατά τη χώρα στάσιμη, γνωρίζουν όλα όσα πρέπει για να κυβερνήσουν σωστά.

Στο ερώτημα «γιατί δεν αξιοποιούν αυτή την πλήρη γνώση», υπέρ της κοινωνίας, υπέρ όλων μας, η απάντηση είναι: Διότι θεωρούν ότι είναι η μπουρδολογία και το καφενόβιο της τηλεόρασης που καθορίζουν την επιβίωση τους. Και έτσι πορεύονται. Με μπουρδολογία.

Τα ξέρουν όλα λοιπόν, και θα σας δώσω ένα παράδειγμα για τη γνώση που έχουν. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μια συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και σταχυολογώ φράσεις του:

-Γνωρίζουμε τις παθογένειες του βαθέως κράτους, τις οποίες έχουμε προτάξει ως απόλυτη προτεραιότητα για τη δεύτερη τετραετία.

-Δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ. Λυπάμαι που το λέω έτσι ξερά. Οι ρυθμοί του είναι απογοητευτικοί. Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσω. Διότι είναι άλλο να λέμε προσλάβαμε και άλλο να το λέμε στα χαρτιά.

-Δεν θέλω το επίδομα ανεργίας να είναι αντικίνητρο για την εργασία. Δεν θέλουμε τους ανθρώπους να είναι εθισμένοι σε κάποια επιδόματα μόνο και μόνο για να μην δουλεύουν.

- Κρίσιμο για την Ελλάδα το μέλλον της αγροτικής πολιτικής και πώς θα κάνουμε την πράσινη μετάβαση, αλλά με έναν τρόπο που δεν θα εξοντώσει τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους μας, τους αλιείς μας.

Μένω σε αυτά τα τέσσερα, για να πω ότι δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως εδώ και 5 χρόνια. Μόνο η αγροτική πολιτική που έχει 33 χρηματοδοτούμενες ενότητες από την ΕΕ θα αντέστρεφε την αστυφιλία, θα διόρθωνε το δημογραφικό και θα αύξανε το ΑΕΠ της χώρας. Μόνο οι δυο έχουν κάπως ενεργοποιηθεί. Αφού τα ξέρετε, γιατί δεν τα διορθώνετε;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση