Χωρίς Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ αμέσως στη δεύτερη θέση

Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2024 09:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χωρίς Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ αμέσως στη δεύτερη θέση

Στον επόμενο άμεσο πολιτικά χρόνο, το μοναδικό κόμμα που θα έχει θετική εξέλιξη θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και κάθε συζήτηση περί συνεργασιών και συνενώσεων είναι αφελής και χωρίς νόημα. Το ΠΑΣΟΚ νομοτελειακά θα επιστρέψει ως δεύτερος πόλος στο πολιτικό σύστημα και εξηγώ το πώς και το γιατί:
- Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον. Θυμίζω ότι από το 2015 και μετά μόνο συρρικνώνεται. Από το 36%, πήγε στο 31,5%, μετά στο 20%, στο 17,8% και τώρα στα 14,9%. Ο κατήφορος θα συνεχιστεί ακόμα χειρότερα λόγω του ανίκανου πολιτικά Κασσελάκη και αυτό θα φανεί στις δημοσκοπήσεις, δεν θα χρειαστούν κάλπες.
- Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει με μαζική προσέλευση πολιτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα μικρότερα κόμματα (γι’ αυτό και δεν χρειάζονται συνεργασίες και συγχωνεύσεις) αμέσως μόλις απομακρυνθεί ο Ανδρουλάκης.

Ο Ανδρουλάκης δεν είναι “ο κ. Τίποτα”, όπως ήδη τον περιγράφουν αναλυτές, είναι κάτι χειρότερο. Αναλαμβάνοντας το ΠΑΣΟΚ (με 17-18% στις δημοσκοπήσεις) ξεκίνησε ένα πογκρόμ στοχευμένων διώξεων μέσα στο κόμμα, ώστε να στήσει μέσα στο ΠΑΣΟΚ ένα δικό του ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλονίκη έφαγε τον Καστανίδη, στην Αθήνα τον Λοβέρδο, στην Αρκαδία προσπάθησε να φάει τον Κωνσταντινόπουλο, οι διωγμοί έγιναν σε όλη τη χώρα, υπήρξαν δε σφοδρές καταγγελίες (Τάρτης στην Εύβοια κ.λπ.).

Ο αρχηγός που διαιρεί αντί να ενώνει δεν κάνει για κανένα κόμμα, όχι για το ΠΑΣΟΚ της βαριάς ιστορίας, των σπουδαίων στελεχών, της μεγάλης επιρροής σε εκατοντάδες φορείς. Ο Ανδρουλάκης προσπάθησε να κατεβάσει το κόμμα στη δική του ασημαντότητα και αυτό έχει ήδη πληρωθεί. Πρέπει να φύγει.

Και εδώ επιμένω: Μόλις φύγει, στις επόμενες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ θα πάει δεύτερο με ποσοστά γύρω στο 18% και ο Κασσελάκης στο 11%. Η πορεία προς τον μόνιμο δεύτερο πόλο εξουσίας θα έχει ξεκινήσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti