Οργή Κασσελάκη για τα άδεια ταμεία ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2024 09:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οργή Κασσελάκη για τα άδεια ταμεία ΣΥΡΙΖΑ

Χθες σας έγραφα ότι το ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Ανδρουλάκη θα πάει αμέσως δεύτερο στις δημοσκοπήσεις και πως είναι το μοναδικό κόμμα που θα εξελιχθεί - καλύτερα θα επιστρέψει - ως ο δεύτερος πόλος στο πολιτικό μας σύστημα. Σ’ αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ και ο ανίδεος περί την πολιτική και εντελώς επικίνδυνος για τη δημόσια ζωή Κασσελάκης.

Ο Κασσελάκης έχει ξεκινήσει τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάνει κατόπιν σχεδίου, δεν το κάνει μεθοδικά, το κάνει μέσα από το υπερεγώ του χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Πετάει από τα παράθυρα στελέχη που μάλιστα τον είχαν στηρίξει, καταγγέλλει μαύρο χρήμα στο κόμμα επί Τσίπρα, αποδομεί τους πάντες και τα πάντα.

Υπάρχει μια αιτία γι’ αυτό και είναι το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα 8 εκατ. ευρώ που έπαιρνε ετησίως έχουν γίνει μόλις τέσσερα, δηλαδή τα μισά. Δεν επαρκούν πια για να πληρώνονται τα Μέσα Ενημέρωσης του κόμματος, τα στελέχη, γραφεία κ.α. Όμως δεν είναι μόνο η κρατική χρηματοδότηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε και μέρος των μισθών των βουλευτών του (40%), που επίσης είναι πια λιγότεροι από μισοί! Οι 86 έχουν γίνει 36.

Ο Κασσελάκης είναι εξοργισμένος «που άφησαν το ταμείο στο κόμμα με μεγάλες τρύπες», ενώ αρνείται να πάει σε δανεισμό, γιατί όπως σωστά λέει: α) πώς θα τα επιστρέψουμε και β) θα χάσουμε το επιχείρημα ότι το κόμμα μας δεν έχει τραπεζικούς δανεισμούς όπως οι άλλοι.

Υπάρχει βέβαια και το μαύρο χρήμα που ΟΛΑ τα κόμματα παίρνουν, αλλά ο Κασσελάκης το φοβάται και ήδη το καταγγέλλει.

(Έχει ενδιαφέρον πάντως να θυμηθούμε ότι ο Γ. Παπανδρέου κατέστρεψε οικονομικά το ΠΑΣΟΚ με 300 υπαλλήλους (!), όπως και ο Καραμανλής τη ΝΔ. Τώρα, πώς λες ότι μπορείς να σώσεις την Ελλάδα όταν βουλιάζεις το κόμμα σου, είναι μια ερώτηση που δεν τους έγινε ποτέ).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti