Χάνει 1.000 στρατιώτες την ημέρα και συνεχίζει...

Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2024 01:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χάνει 1.000 στρατιώτες την ημέρα και συνεχίζει...

Μόνο ένα ανθρωπόμορφο τέρας θα έστελνε στον θάνατο κάθε μέρα 1.000 νέους συμπολίτες του, χωρίς στην πραγματικότητα κανένα απολύτως νόημα. Αυτός είναι ο Πούτιν. Η εισβολή του στην Ουκρανία έχει 650.000 νεκρούς και οι μισοί είναι Ρώσοι.

Μόνο ο Μάιος κόστισε ιδιαίτερα στους Ρώσους με 1.000 στρατιώτες να σκοτώνονται κατά μέσον όρο την ημέρα, σύμφωνα με αμερικανικές, βρετανικές και άλλες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ωστόσο, παρά τις απώλειες, ο Πούτιν στρατολογεί 25.000 με 30.000 άντρες τον μήνα -σχεδόν όσους χάνει στο πεδίο της μάχης. Πρόκειται για μια τακτική που οι ίδιοι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν περιγράψει ως «μηχανή του κιμά», με τους διοικητές να μοιάζουν μερικές φορές σαν να ξεχνούν πως στέλνουν νεαρούς Ρώσους στον (σχεδόν) βέβαιο χαμό τους.

Δείτε τώρα τι έχει αποφέρει η τρέλα Πούτιν. Στα εδάφη που έχει καταλάβει είναι ένας σκληρός κατακτητής. Οι πληθυσμοί δεν τον υποδέχθηκαν σαν απελευθερωτή. Πολλοί έφυγαν, ενώ όσοι έχουν μείνει είναι υπό καθεστώς ασύλληπτης κατοχής. Παρακολουθούν τα κινητά τους και τι γράφουν στο διαδίκτυο, αν δεν βγάλουν ρωσικά διαβατήρια δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Στα σχολεία τους διδάσκονται πλέον την ρωσική προπαγάνδα, δεν υπάρχει ίχνος ελευθερίας στις ζωές τους.

Και ενώ το λουτρό αίματος συνεχίζεται ελέω Πούτιν, υπάρχει ένα ερώτημα: Με την αμερικανική βοήθεια να φτάνει κατά κύματα στο μέτωπο, πόσο καιρό θα συνεχίσει να αποδίδει η τακτική των Ρώσων; Αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως οι διαφορές στη δυναμική έχουν αρχίσει ήδη να είναι ορατές και τα πλήγματα στο ρωσικό πυροβολικό δυσκολεύουν μέρα με τη μέρα την προσπάθεια κατάκτησης του Χαρκόβου. Ο Πούτιν δολοφονεί ανθρώπους χωρίς καμία αιτία και δεν κάνει πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti