Ξεπέρασε τις δυσκολίες και «νίκησε» το «Κρόνιο Πέρασμα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δύο πρωτιές και σημαντικές διακρίσεις για τους «Σπαρτιάτες Δρομείς»

Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2020 14:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεπέρασε τις δυσκολίες και «νίκησε» το «Κρόνιο Πέρασμα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε υψηλά επίπεδα συμμετοχών κινήθηκαν και φέτος οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα. Τόσο το «Κρόνιο Πέρασμα» 70 χλμ., όσο και οι «Δρόμοι Πάρνωνα (Ημικρόνιο Πέρασμα)» 35 χλμ., διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 25 Ιουλίου.

«Παρά τις δυσκολίες της τελευταίας στιγμής, μιας και η ΤΚ Αγίου Πέτρου αρνήθηκε να γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία του χωριού, λόγω του φόβου της πανδημίας Covid-19, η διοργάνωση ανταπεξήλθε πλήρως στις καινούργιες και συνάμα αναγκαστικές συνθήκες του αγώνα», επισημαίνει η Οργανωτική Επιτροπή. Ο εναλλακτικός χώρος εκκίνησης του μικρού εξωκκλησιού του Αγίου Γεωργίου, ένα χιλιόμετρο περίπου έξω από την Κοινότητα του Αγίου Πέτρου, φάνταζε ως το ιδανικότερο σημείο  προκειμένου να φιλοξενήσει τους δρομείς, τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό.

Δεκάδες δρομείς από νωρίς το πρωί προσήλθαν στον χώρο εκκίνησης των αγώνων, προκειμένου να λάβουν τους αριθμούς τους, και να βγάλουν τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες. Ακριβώς στις 9.00 το πρωί, και αφού πρωτίστως είχαν δοθεί από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα κ. Παύλο Γορανίτη, οι κατάλληλες οδηγίες, δόθηκε η εκκίνηση πρώτα του «Κρόνιου Περάσματος» και μετά του μικρότερου αγώνα «Δρόμοι Πάρνωνα». Η εκκίνηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας και για την αποφυγή του συνωστισμού, δόθηκε με την μέθοδο των wave starts. Περίπου στις 9.10΄ πμ όλοι οι δρομείς και των δύο αγώνων είχαν ξεχυθεί στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα, και στις καθιερωμένες διαδρομές.

Πρώτοι τερμάτισαν οι δρομείς των «Δρόμων Πάρνωνα (Ημικρόνιο Πέρασμα)», με νικητή να ανακηρύσσεται ο Δημήτρης Σαραγάς του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με χρόνο 2.49.41 και στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Λάμπρου των «Σπαρτιατών Δρομέων» με χρόνο 3.29.36.

Η ανυπόφορη και πρωτόγνωρη ζέστη δυσχέραινε, όσο περνούσε η ώρα, τις προσπάθειες των δρομέων στο «Κρόνιο Πέρασμα», γι’ αυτό και οι επιδόσεις ήταν κάτω του αναμενόμενου. Νικητής αναδείχθηκε ο γνωστός δρομέας και γιατρός Βασίλης Πολυμερόπουλος του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής, με χρόνο 6.08.17, ενώ στις γυναίκες την έκπληξη έκανε μία δρομέας, που για πρώτη φορά συμμετείχε σε αγώνα υπεραπόστασης. Πρόκειται για τη Μαρία – Στέλλα Ξενάκη των «Σπαρτιατών Δρομέων» η οποία έκοψε το νήμα με χρόνο 7.24.23.

Ακριβώς στις 8.00 το βράδυ, όταν εξέπνευσε και το χρονικό όριο του αγώνα, πρόλαβαν και τερμάτισαν οι τελευταίοι δρομείς. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γεώργιου Καμπύλη.

Όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, «οφείλουμε να πούμε ότι όλα κύλησαν ομαλά, παρ’ όλες τις δυσχέρειες της τελευταίας στιγμής, και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην πλάτη που έβαλε μία μικρή μερίδα κατοίκων του Αγίου Πέτρου!

Το “Κρόνιο Πέρασμα” κλείνει τον κύκλο του εδώ, όσον αφορά την ώρα εκκίνησής του, και από του χρόνου θα γίνεται βραδινό, έτσι αναμένεται ο αγώνας μας να αποκτήσει νέα μορφή! Σας περιμένουμε του χρόνου στις 17 Ιουλίου 2021…Σε ένα ΚΡΟΝΙΟ αρκετά πιο “σκοτεινό”».

Οι σπαρτιατικές συμμετοχές
Ο Σύλλογος «Σπαρτιάτες Δρομείς» εκπροσωπήθηκε από 10 μέλη στα 70 χιλιόμετρα του «Κρόνιου» και από 6 μέλη στα 37.5 χιλιόμετρα των «Δρόμων Πάρνωνα», τερματίζοντας στους παρακάτω χρόνους και θέσεις:

Κρόνιο Πέρασμα (70 χλμ)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: 3η θέση γενικής με χρόνο 06:27:36
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: 5η θέση γενικής με χρόνο 06:50:24
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ: 7η θέση γενικής με χρόνο 07:07:45
ΜΑΡΙΑ ΣΤΕΛΛΑ ΞΕΝΑΚΗ: 12η θέση γενικής και 1η θέση στις γυναίκες με χρόνο 07:24:23
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: 20η θέση γενικής με χρόνο 07:39:26
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: 23η θέση γενικής με χρόνο 07:45:58
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΛΕΝΤΖΕΣ: 26η θέση γενικής με χρόνο 07:47:34
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΕ: 29η θέση γενικής με χρόνο 07:50:12
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ: 33η θέση γενικής με χρόνο 08:01:19
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: ο άτυχος του αγώνα αφού λόγο τραυματισμού σταμάτησε στο 25ο χιλιόμετρο.

Δρόμοι Πάρνωνα - Ημικρόνιο πέρασμα 37.5 χιλιόμετρα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΙΑΣ: 5η θέση γενικής με χρόνο 03:17:20
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ: 7η θέση γενικής με χρόνο 03:19:16
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ: 10η θέση γενικής και 1η Θέση στις γυναίκες με χρόνο 03:29:36
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΗΣ: 11η θέση γενικής με χρόνο 03:38:09
ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΑΛΚΟΥ: 28η θέση γενικής και 3η θέση στις γυναίκες με χρόνο 04:19:24
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ: 5η θέση γενικής με χρόνο 04:21:30

«Συγχαρητήρια σε όλους για τον όμορφο αγώνα σας», αναφέρουν οι «Σπαρτιάτες Δρομείς».

Δείτε το video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος