Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics υλοποιείται και στη Σπάρτη

Υπογραφή της συμφωνίας την Κυριακή 19/9 στη Βαμβακού

Τρίτη, 14 Σεπτέμβριος 2021 17:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics υλοποιείται και στη Σπάρτη

Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas πρόκειται να προχωρήσουν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Σχολείου στη Βαμβακού Λακωνίας, ο Δήμος Σπάρτης και ο Οργανισμός «Special Olympics Hellas»

Το Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί στο Δήμο Σπάρτης, εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, που έχει ως στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 πόλεις της χώρας μας, σε βάθος τριετίας, με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι δημότες της πόλης με νοητική αναπηρία, θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γίνουν αθλητές των Special Olympics και να ανακαλύψουν τα αναρίθμητα οφέλη που τους προσφέρει ο αθλητισμός. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε τοπικούς, περιφερειακούς, πανελλήνιους και παγκόσμιους αγώνες.

Πως μπορούμε εμείς να συμβάλουμε
στην ανάπτυξη του προγράμματος
Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των «Special Olympics Hellas» με τίτλο «Start a team, Έλα μαζί μας» που πρόκειται να υλοποιηθεί και στο Δήμο Σπάρτης, περιλαμβάνει ένα τριπλό φάσμα επιλογών για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν στην υλοποίησή του

-Γίνε Εθελοντής
Το πρόγραμμα εθελοντισμού των Special Olympics επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

-Γίνε Προπονητής
Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης και ίσως και περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους.

-Γίνε υποστηρικτής
Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του οργανισμού που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αλλά και ιδιωτών.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την μέσω του αθλητισμού ένταξη στο κοινωνικό σύνολο σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας ατόμων με νοητική αναπηρία. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 32 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων  των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Με πληροφορίες από  την επίσημη ιστοσελίδα των Special Olympics

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti