Βγάζει «κόκκινη κάρτα» σε συμπεριφορές η ΕΠΣ Λακωνίας

Προχωρά σε αναστολή αγώνων και διάλογο με τα σωματεία

Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2024 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βγάζει «κόκκινη κάρτα» σε συμπεριφορές η ΕΠΣ Λακωνίας

Δυσάρεστες αποφάσεις για τον αθλητικό κόσμο του νομού αναγκάστηκε να λάβει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας (ΕΠΣΛ), σε έκτακτη συνεδρίασή της την Τρίτη (12/3). Θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν οι συνεχόμενες παραβατικές συμπεριφορές παραγόντων ομάδων, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων σε βάρος αξιωματούχων της ΕΠΣ και διαιτητών, σε αγώνες των διοργανώσεων της Ένωσης, που έχουν καταγραφεί τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στη συνέχεια, ομόφωνα ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
1. Η μη πραγματοποίηση της 2ης φάσης στα πρωταθλήματα Κ14 και Κ12,
2. η αναστολή των αγώνων της Α΄ Κατηγορίας και Κ16, Κ14, Κ12 της επόμενης αγωνιστικής.

Επιπλέον, συγκαλείται συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΛ και του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας με τα προεδρεία των σωματείων, για ενημέρωση και συζήτηση. Η συνάντηση έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη (20/3) και ώρα 6:30΄ μμ στο Ενωσιακό Κέντρο Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

Για τα περιστατικά που καταγγέλλονται και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ του «ΛΤ» είναι ότι θεωρείται επιτακτική ανάγκη να τεθούν κανόνες και πλαίσια σε οτιδήποτε σχετίζεται με το προϊόν του λακωνικού ποδοσφαίρου. Ο καθένας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι οι φίλαθλοι επιθυμούν έναν αθλητισμό που θα αποπνέει υγεία και όχι τοξικότητα, πόσω μάλλον στις ερασιτεχνικές κατηγορίες που θεωρούνται «φυτώρια» ανάδειξης ταλέντων. Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση που οργανώνει η ΕΠΣ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματά της.

Σε γενικότερο επίπεδο, τα πρόσφατα οδυνηρά φαινόμενα οπαδικής βίας στη χώρα προκάλεσαν κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας, ενώ σαφής είναι πλέον η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει «φρένο» στην ασυδοσία και την κάθε μορφής αναρχία στους αγωνιστικούς χώρους. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και το σχετικό νομοσχέδιο και τα αυστηρά μέτρα που θεσπίζει. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο αθλητισμός δεν είναι ένα διαρκές «πέναλτι», ούτε μια διαρκής «άμυνα», αλλά μια ομαδική φάση που θα προσφέρει θέαμα και πολλά «γκολ»…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti