Απερίφραστη η καταδίκη της βίας στα λακωνικά γήπεδα

Οι αποφάσεις στη συνάντηση που οργάνωσε η ΕΠΣ - Ξανά στη σέντρα οι ομάδες με την επανεκκίνηση των αγώνων

Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2024 14:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απερίφραστη η καταδίκη της βίας στα λακωνικά γήπεδα

Με τον πλέον απόλυτο και σαφή τρόπο απομονώνει κάθε μορφή βίας και οποιαδήποτε παράτυπη «σκιά» η ποδοσφαιρική κοινότητα της Λακωνίας, όπως ξεκαθαρίστηκε σε διευρυμένη έκτακτη συνάντηση που οργάνωσε την Τετάρτη (20/3) η ΕΠΣ Λακωνίας, με παράγοντες και όργανα του αθλήματος στον νομό.

Στην επαφή που έγινε στο Ενωσιακό Κέντρο της ΕΠΣ στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης, με αφορμή τα περιστατικά βίας και παραβατικές συμπεριφορές που έχουν καταγραφεί τη φετινή αγωνιστική περίοδο στα λακωνικά γήπεδα, το διακύβευμα ήταν η ευθυγράμμιση όλων στην καταδίκη φαινομένων που πλήττουν και σπιλώνουν την εικόνα του τοπικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος και παράθεση επιχειρημάτων από εκπροσώπους σωματείων, μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας, όπου κοινή συνισταμένη ήταν η αποδοκιμασία και η έξωση σε κάθε πρόσωπο και χαρακτηριστικό που οδηγεί σε εκτροπή από τα ιδανικά και τις αξίες του υγιούς αθλητισμού. Η σύμπλευση απόψεων που διαπιστώθηκε εναντίον ενεργειών που χρήζουν «κόκκινης κάρτας» δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ενώ δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στο προεδρείο της ΕΠΣ και το Τοπικό Όργανο Διαιτησίας, για να συνεχίσουν το έργο τους ως προς την εξυγίανση κι ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στον νομό.

Μηδενική ανοχή και αποβολή
κάθε παραβατικού στοιχείου
Έτσι, μετά τη συζήτηση, από πλευράς σωματείων αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
- Καταδικάζουν κάθε μορφής βίας σε βάρος αξιωματούχων της Ένωσης, διαιτητών και αθλητών.
- Θα ενημερώσουν τα μέλη τους και τους φίλους τους, ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα είναι δεκτές, διότι αμαυρώνουν την παρουσία τους και την ιστορία τους στο λακωνικό ποδόσφαιρο.
- Στηρίζουν τον πρόεδρο και τα μέλη της ΕΕ της Ένωσης, το Τοπικό Όργανο Διαιτησίας και θα είναι αρωγοί στην ομαλή ολοκλήρωση όλων των διοργανώσεων.

Επανέναρξη των αγώνων
Τούτων δοθέντων, η ΕΕ της ΕΠΣ Λακωνίας, σε έκτακτη συνεδρίαση της (δια περιφοράς) αποφάσισε ομόφωνα την επανέναρξη των αγώνων τοπικών διοργανώσεων, που ως γνωστόν είχαν ανασταλεί μέχρι νεοτέρας.

Έτσι, οι εναπομείνασες αναμετρήσεις των πλέι οφ της Α΄ Κατηγορίας Λακωνίας ξεκινούν εκ νέου την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ενώ τα ματς των πρωταθλημάτων Υποδομής στις 30 και 31/3/2024.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti