Στη Μεσσηνία για πεζοπορία και μπάνιο ο ΕΟΣ Μολάων-ΝΑ Λακωνίας

Εξόρμηση την Κυριακή 16 Ιουνίου

Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2024 15:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Μεσσηνία για πεζοπορία και μπάνιο ο ΕΟΣ Μολάων-ΝΑ Λακωνίας

Προς Μεσσηνία… μεριά εξορμά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑΛ), την προσεχή Κυριακή 16 Ιουνίου. Η δράση προβλέπει «δροσιστική» πεζοπορία στο Φαράγγι της Στενωσιάς, μπάνιο στον Καταρράκτη Καλάμαρη, επίσκεψη στο Κάστρο της Γιάλοβας και την «υπέροχη» αμμουδερή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Στο σκέλος της διαδρομής προς φαράγγι Στενωσιάς, οι ώρες πορείας ανέρχονται σε 4, ενώ ο βαθμός δυσκολίας χαρακτηρίζεται A + + (εύκολη). Όσον αφορά τη μετάβαση στο κάστρο Γιάλοβας, οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν για διάστημα 1 ώρας με δείκτη δυσκολίας A.

Όπως περιγράφουν από τον ΕΟΣ, «ξεκινάμε την πεζοπορία μας σε κατάφυτο σκιερό μονοπάτι πλάι στην κοίτη του ομώνυμου ποταμού. Η βλάστηση στις όχθες είναι πλούσια και περιλαμβάνει πλατάνια, λυγαριές, αγριοκαλαμιές, μυρτιές, πουρνάρια και ρείκια. Σύντομα θα συναντήσουμε τον πρώτο εντυπωσιακό καταρράκτη του φαραγγιού, όπου το νερό κυλάει με ορμή και σχηματίζει μια γαλαζοπράσινη λιμνούλα στη βάση του. Η διαδρομή συνεχίζεται με αλλεπάλληλους καταρράκτες και μικρές λιμνούλες που ενθουσιάζουν και εντυπωσιάζουν κάθε περιπατητή. Συνεχίζουμε την πεζοπορία υπό τον ήχο των τρεχούμενων νερών, διασχίζουμε κατάφυτα μονοπάτια, περνάμε μέσα από πανύψηλες καλαμιές με προορισμό τον μεγάλο καταρράκτη Καλάμαρη, που το ύψος του φτάνει τα 20 μέτρα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το διάλειμμά μας και μια δροσιστική βουτιά στα νερά του».

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, μαγιό, πετσέτα, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με προσωπικά είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς, μπάρες ενέργεια, παστέλι, ανθρώπους) και καλή κυρίως διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Η συνάντηση θα γίνει στο σούπερ μάρκετ Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλιό) στους Μολάους στις 7:00 πμ της Κυριακής, απ’ όπου θα ξεκινήσει η μετακίνηση με ΙΧ για Στενωσιά Μεσσηνίας.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία, το αργότερο μέχρι το Σάββατο (15/6) το μεσημέρι, με τους συντονιστές της δράσης: Ελένη Μιχάλβεη (6975853308), Αγγελική Πλουμίδη (6976654578), Αναστάσιο Πριφτάκη (6976866517).

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ) με ευθύνη των αρχηγών.

Ελεύθερη συμμετοχή
Στο πρόγραμμα του ΕΟΣ Μολάων-Νοτιοανατολικής Λακωνίας μπορούν να λάβουν μέρος ελεύθερα όλοι, ακόμα και όσοι δεν είναι μέλη του ή είναι εγγεγραμμένοι σε άλλους ορειβατικούς συλλόγους. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος, έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και στη συνέχεια -εάν το επιθυμεί- να εγγραφεί, συμπληρώνοντας την έντυπη αίτηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti