Διατεθειμένοι να τριπλασιάσουν τα πονταρίσματα τους στο Euro 2024 οι νέοι!

Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2024 10:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διατεθειμένοι να τριπλασιάσουν τα πονταρίσματα τους στο Euro 2024 οι νέοι!

Το Euro 2024 είναι γιορτή του ποδοσφαίρου και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία του κόσμου που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της διοργάνωσης. Την ίδια ώρα ωστόσο, υπάρχει και προβληματισμός. Αυτός έχει να κάνει με τα υπέρογκα ποσά που αναμένεται να παιχτούν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία μιας έρευνας που έγινε στο Χονγκ Κονγκ και αφορά την πρόθεση των ανθρώπων και δη των ανήλικων, να στοιχηματίσουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και όσο θα υπάρχει στην καθημερινότητα το πρόγραμμα Euro 2024. Τα αποτελέσματα της έρευνας προκαλούν σοκ.

Το 30% των μαθητών που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη έρευνα -που διεξήχθη από το TWGHs Even Centre- δήλωσαν ανοιχτά πως έχουν σκοπό όχι απλά να ποντάρουν στα παιχνίδια του Euro 2024, αλλά και να παίξουν τα τριπλάσια λεφτά από ότι στοιχηματίζουν συνήθως.

Το μεγάλο ζήτημα που θίγει η συγκεκριμένη έρευνα -αλλά αφορά και την πλειοψηφία του πλανήτη- έχει να κάνει με τις στοιχηματικές εταιρίες που δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Κι αυτό καθώς δεν υπάρχει έλεγχος και... μέτρο όταν δεν υπάρχει εποπτεία από τις ανά χώρα επιτροπές. Πράγμα που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό το ποντάρισμα σε τέτοιες στοιχηματικές να κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τους παίκτες. Πόσο μάλλον για τις νεαρές ηλικίες.

«Αυτό που μας προβληματίζει, είναι πως κυρίως οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν τους κινδύνους και τα ρίσκα του να στοιχηματίσουν σε μια εταιρία χωρίς άδεια. Παίζουν βασισμένοι στον ενθουσιασμό τους και αυτός τους παρασύρει», σχολίασε ο ψυχολόγος Ching Fung-yee που ήταν από τους επικεφαλείς της έρευνας.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην έρευνα συμμετείχαν 751 μαθητές και φοιτητές ηλικιών από 15 έως 30 ετών. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και ένα ακόμα ποσοστό. Εκείνο που θέλει το 20% όσων συμμετείχαν, να έχουν στοιχηματίσει για πρώτη φορά πριν τα 18 τους έτη, ενώ οι μισοί από όσους ερωτήθηκαν απάντησαν πως θεωρούν πως το στοίχημα θα κάνει πιο ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση του Euro 2024.

Από εκεί και πέρα, έχει τη σημασία του να τονιστεί πως οι αρμόδιες Αρχές εκτιμούν πως κατά τη διάρκεια του Euro 2024 θα σπάσουν πολλά ρεκόρ αναφορικά με τις παράνομες στοιχηματικές εταιρίες και τα ποσά που θα πονταριστούν. Ρεκόρ που ωστόσο δεν είναι και τόσο παλιά, αφού ανάλογη αύξηση είχε συμβεί και στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti