Πολεμικές τέχνες παρουσιάστηκαν στο Φοινίκι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2024 13:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολεμικές τέχνες παρουσιάστηκαν στο Φοινίκι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επίδειξη πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (7/7) στο Φοινίκι του Δήμου Μονεμβασίας.

Η αθλητική δράση έλαβε χώρα στην κάτω πλατεία του χωριού με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο «Υπερτελέατον» και τη συμμετοχή της Ελληνικής Φίλαθλου Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος, υπό την αιγίδα του Δήμου Μονεμβασίας.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη φιλοσοφία και τις τεχνικές του Οκινάουα Τε Τάι (Okinawa Te Tai), που εδράζεται στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του τρίπτυχου ήθος-ευστροφία-δύναμη. Νεαροί αθλητές υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, παρουσίασαν με συγκέντρωση και πειθαρχία, ασκήσεις και δεξιότητες που έχουν διδαχθεί.

Το Οκινάουα Τε Τάι κινησιολογικά είναι παρεμφερές με όλα τα ιαπωνικά Καράτε, περιλαμβάνοντας συμπληρωματικά πολλές λαβές και πτώσεις, λόγω της συνύπαρξης του Ζίου Ζίτσου στην ύλη του. Είναι ένα συνθετικό, σύγχρονο σύστημα Καράτε αναμεμιγμένο με Ζίου Ζίτσου, το οποίο έκανε διάσημο στην Ελλάδα ο Βασίλης «Μπιλ» Ζαχόπουλος στη δεκαετία του 1970.

φωτο-video: Νίκος Λιαράκος (TV Γύθειο-YouTube)

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti