Α1’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Άνετες νίκες για ΑΠΟΕΛ Μολάων και ΣΚ Σπάρτη

Στα εκκρεμή ματς της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2026 15:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Α1’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Άνετες νίκες για ΑΠΟΕΛ Μολάων  και ΣΚ Σπάρτη

Με δύο αγώνες, αμφότερους σε λακωνικό έδαφος, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (7/2) η 14η αγωνιστική της Α1’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. ΑΠΟΕΛ Μολάων και ΣΚ Σπάρτη κατέκτησαν σημαντικές νίκες, σε μια χρονική στιγμή όπου το πρωτάθλημα μπαίνει σταδιακά στην πιο κρίσιμη καμπή του.

Στους Μολάους, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε των Νέων του ΓΣ Γαργαλιάνων με 85-67, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε πραγματικό τεστ χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι», μετατρέποντας το πρώτο δεκάλεπτο σε παράσταση για έναν ρόλο (25-7), δείχνοντας από νωρίς ότι είχαν τον έλεγχο. Ωστόσο, η εικόνα αυτή δεν είχε διάρκεια. Η χαλάρωση στη β’ και κυρίως στη γ’ περίοδο έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν δυναμικά, φτάνοντας μέχρι και το προβάδισμα. Εκεί, όμως, φάνηκε η ωριμότητα του ΑΠΟΕΛ. Με «όπλο» την άμυνα και ηγέτη τον εξαιρετικό Σωτήρη Παπαδάκο, οι Μολαΐτες πάτησαν ξανά γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο και «καθάρισαν» το ματς με εμφατικό τρόπο.

Η νίκη αυτή δεν είχε μόνο βαθμολογική αξία, καθώς η ομάδα των Μολάων παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση στο «κυνήγι» της πρωτοπόρου Καλαμάτας, αλλά και ψυχολογική, επιβεβαιώνοντας πως ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει ποιότητα, βάθος και -κυρίως- την ικανότητα να αντιδρά όταν πιέζεται.

Δεκάλεπτα: 25-7, 46-33, 60-61, 85-67

Πέρασε «αέρας» από την Αρεόπολη η Σπάρτη
Στο λακωνικό ματς-«εμφύλιο» της αγωνιστικής, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Αρεόπολης, ο ΣΚ Σπάρτη επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση, περνώντας νικηφόρα από την έδρα του τοπικού Λάκωνα με 79-56. Η ομάδα του Μιχάλη Βερβαινιώτη ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, «χτίζοντας» διαφορά από νωρίς και διατηρώντας τη με άνεση μέχρι το φινάλε.  

Το μεγαλύτερο κέρδος για τη Σπάρτη δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα, αλλά η πολυφωνία στο σκοράρισμα και η συνολική αγωνιστική εικόνα. Με ηγέτη τον Γιάννη Πανάγο, αλλά και με όλους τους παίκτες να συμβάλουν ουσιαστικά, οι Σπαρτιάτες δείχνουν ομάδα με ταυτότητα και στόχο. Στον αντίποδα, για τον Λάκωνα, το παιχνίδι άφησε προβληματισμό. Παρά την προσπάθεια και τις καλές στιγμές, η ομάδα δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Σπάρτης. Η αμυντική αστάθεια και η έλλειψη διάρκειας στην απόδοση κόστισαν, οδηγώντας σε βαριά εντός έδρας ήττα, που αφήνει τους Μανιάτες ουραγούς στον πίνακα.

Δεκάλεπτα: 10-19, 26-39, 47-56, 56-79

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:
Πελασγός – Καλαμάτα '80 70-78
Πολύβιος – Σπαρτιατικός ΓΣ 75-77
Δίων Κυπαρισσίας – ΓΣ Μεσσήνης 82-49
Αρκαδικός – Αθλέων Σπάρτης (αναβλήθηκε)
ΑΓΟΝΓ Λάκωνας – ΣΚ Σπάρτη 56-79
ΑΠΟΕΛ Μολάων – Νέοι ΓΣ Γαργαλιάνων 85-67

Βαθμολογία
1. Καλαμάτα '80 28 (14 αγ.)
2. ΑΠΟΕΛ Μολάων 27 (14 αγ.)
3. Δίων Κυπαρισσίας 23 (13 αγ.)
4. Σπαρτιατικός 23 (14 αγ.)
5. ΓΣ Μεσσήνης 20 (14 αγ.)
6. ΣΚ Σπάρτη 20 (14 αγ.)
7.  Πολύβιος 19 (14 αγ.)
8. Νέοι ΓΣ Γαργαλιάνων 19 (13 αγ.)
9. Αθλέων Σπάρτης 18 (13 αγ.)
10. Αρκαδικός 17 (13 αγ.)
11. Πελασγός 17 (14 αγ.)
12. ΑΓΟΝΓ Λάκωνας 16 (14 αγ.)

Πρόγραμμα 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/2
ΓΣ Μεσσήνης - ΑΓΟΝΓ Λάκωνας (17:30 - ΚΔΓ Μεσσήνης)
Καλαμάτα '80 – Δίων Κυπαρισσίας (20:00 - ΚΔΓ Τέντα)

Δευτέρα 16/2
Πολύβιος Μεγαλόπολης – Πελασγός (20:00 - ΚΔΓ Μεγαλόπολης)
Σπαρτιατικός ΓΣ – Αθλέων Σπάρτης (20:30 - ΚΔΓ Σπάρτης)

Σάββατο 21/2
Νέοι ΓΣ Γαργαλιάνων – Αρκαδικός (16:00 - ΚΔΓ Γαργαλιάνων)
ΣΚ Σπάρτη – ΑΠΟΕΛ Μολάων (20:00 -  ΚΔΓ Σπάρτης)

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Η δική σας είδηση