Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον. Στα άδυτα του κολαστηρίου

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2015 21:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον. Στα άδυτα του κολαστηρίου

Θλιβερές δημόσιες υπηρεσίες με ημιμαθείς κι αμαθείς δημόσιους λειτουργούς που προσπαθούν απροκάλυπτα κι όχι έντεχνα να κρύψουν την ανεπάρκεια τους μέσα από επιθετική συμπεριφορά κι άρνηση εξυπηρέτησης των συμπολιτών τους, μέσα από εκβιασμούς κι εκφοβισμούς και μεγαλόστομες ρήσεις του τύπου «δε βάζω την υπογραφή μου όπου όπου», υπομειδιώντας και χλευάζοντας μέχρι να διασαφηνίσει ο πολίτης τις προθέσεις τους. Κι αν ο ταλαίπωρος φορολογούμενος που προσέρχεται στην ΔΟΥ δεν αποτελεί μέλος του πελατειακού συστήματος της περιφέρειας Λακωνίας στην προκειμένη περίπτωση τότε το έχει χάσει το παιγνίδι!
Σημασία έχει ότι ο εν λόγω προϊστάμενος «που κάνει την τρίχα τριχιά» και ψάχνει στο ΥΠΟΙΚ απεγνωσμένος να βρει τα αυτονόητα, θα έπρεπε να ήταν πλήρως ενημερωμένος τόσο με το αντικείμενο της αρμοδιότητάς του κατέχοντας επάξια τέτοια θέση κι όχι καταχρώμενος την υπογραφή του όσο και με το γνωστό savoir vivre σαν ευρωπαίος κι όχι σαν τσοπάνης που κοιτά πως θα μαντρώσει τα πρόβατα του με τη μαγκούρα και τη γκλίτσα του και το γραφικό «ούστττ..»!!!
«Πιάσ’ το αυγό και κούρεψ’ το» λέει η σοφή παροιμία γιατί τίποτα δεν ισοσκελίζει την πνευματική ανεπάρκεια κι έλλειψη εξειδικευμένης κατάρτισης. Δυστυχώς υπάλληλοι, αναξιοκρατικά κατέχοντες θέσεις κλειδιά, κάνουν κατάχρηση εξουσίας και κωλυσιεργούνπληρωμές κι αποπερατώσεις οικονομικών υποθέσεων, γιατί απλούστατα οι ίδιοι λειτουργούν με αργούς ρυθμούς τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, χωρίς να ενδιαφέρονται καθόλου για τον εργασιακό τους χώρο. Συνεπώς, ακατάλληλοι για τις θέσεις που κατέχουν. Ίσως για έχοντας πλέον χάσει τα ευεργετικά προνόμια του παρελθόντος παίρνουν την εκδίκηση τους έστω και κρύα στο πιάτο!
Η ενάγουσα έπεσε θύμα τέτοιας ακριβώς περίπτωσης του εν λόγω προϊσταμένου όταν ζήτησε να της βεβαιωθεί το εισόδημα της στην Ελλάδα σε έγγραφο γερμανικής υπηρεσίας που η ίδια προσκόμισε μεταφρασμένο στα ελληνικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Στην απεγνωσμένη της έκκληση στον Διευθυντή ΔΟΥ Σπάρτης δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης. Μήπως «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη»;
Υπόψη ότι η ενάγουσα ήρθε γι’ αυτήν ακριβώς την περίπτωση από την περιοχή Αγερανού Γυθείου, ήτοι 120χμ. με επιστροφή και θα έπρεπε να επανέλθει για να παραλάβει το έγγραφο γιατί αν της το έστελναν με «άσπρο περιστέρι» θα είχε ήδη παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία αποστολής του εγγράφου στην γερμανική υπηρεσία.
Για να μη μακρηγορώ, απλά θέλω να επισημάνω το γεγονός προς γνώση και συμμόρφωση όλων των πολιτών ότι πήγα ήρεμη και βγήκα εξοργισμένη, αφού έτυχα πλήρους αδιαλλαξίας κι ακαταληψίας! Ατύχησα γιατί είμαι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος και χήρα παράλληλα συζύγου Γερμανού, όπερ και σημαίνει ότι λαμβάνω σύνταξη από το Γερμανικό κράτος από το 1999. Οι ανάλογες υπηρεσίες στην αλλοδαπή για να χορηγήσουν την σύνταξη αυτή του Γερμανικού Δημοσίου απαιτούν ορισμένα έγγραφα από τις ανάλογες ελληνικές υπηρεσίες. Μία από αυτές είναι και η ΔΟΥ.
Το γεγονός έλαβε χώρα την Παρασκευή 6 Μαρτίου και σήμερα μου ανακοίνωσαν, κατόπιν φυσικά δικής μου απειλητικής παρέμβασης για διαπόμπευση των υπευθύνων στον Τύπο, ότι βρήκαν επιτέλους λύση για την τόσο απλή περίπτωση μου μέσω μιας αναίσχυντης κι επώδυνης γραφειοκρατικής διαδικασίας που δεν ευσταθεί φυσικά καθόλου του ΥΠΟΙΚ και που για να αποπερατωθεί θα έχουμε «χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια»! Φούμαρα!
Ευτυχώς τελικά που κατάφερα να βρω την κατάλληλη λύση σε συνεργασία με τις γερμανικές υπηρεσίες παρακάμπτοντας την επώδυνη ψυχοφθόρα διαδικασία κι έχω τον απαιτούμενο χρόνο να συντάξω αυτό το γράμμα προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων,φορολογούμενων πολιτών, αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών και συντάκτες εφημερίδων, όπου το παρόν γράμμα θα κοινοποιηθεί.
Βαρέθηκα να παλεύω για τα αυτονόητα σ’ αυτόν τον τόπο, δηλαδή, σωστή λειτουργία κρατικών υπηρεσιών και αξιοπρεπή συμπεριφορά των δημόσιων λειτουργών. Να διεκδικώ το δίκιο μου σε τριτοκοσμικές περιοχές που δικαιώνουν μόνο τις καταγγελίες των χαφιέδων σε συνεργασία πάντα με την άρχουσα τάξη και τα όργανα της τάξης, απαλλάσσοντας φυσικά πρόσωπα ημέτερα, ήτοι συγγενείς, φίλους, συγχωριανούς και όσους συμπορεύονται ιδεολογικά. Υπόψη ότι εδώ ακόμη λειτουργούν καθεστώτα ολοκληρωτικού στυλ που θρέφουν στους κόρφους τους μελλοντικούς ανώτατους άρχοντες που γέρνουν πάντα προς την πλευρά των δειχτών του ρολογιού…!
Πού είναι αυτή η έρμη η αξιολόγηση που κάποτε θα πρέπει να κόψει κεφάλια, ώστε ασώματος η κεφαλή να δίνει παραστάσεις μόνο στο τσίρκο προς τέρψη των θεατών κι όχι ταλαιπωρία ημών;

Ελισάβετ Ιακωβίδου
Συντ/χος εκπαιδευτικός, συγγραφέας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti