Χωρίς αγροτικό ιατρό το Γεωργίτσι

Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2015 21:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χωρίς αγροτικό ιατρό το Γεωργίτσι

Οι ηλικιωμένοι μόνιμοι κάτοικοι και οι καλοκαιρινοί επισκέπτες του ορεινού πανέμορφου χωριού Γεωργίτσι Λακωνίας, αναγκάζονται να ξοδεύουν χρήματα από την πενιχρή τους σύνταξη, για να μεταβούν με ταξί στο Καστόρι, προκειμένου να γράψουν στο βιβλιάριο φάρμακα, ώστε να ακολουθήσουν την αγωγή τους. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα αναγκάζονται να διανύσουν 28 χιλιόμετρα για να μεταβούν στην Σπάρτη, καθώς οι γιατροί στο Καστόρι, απουσιάζουν. Εδώ και 6 μήνες, δεν υφίσταται αγροτικός ιατρός στο Γεωργίτσι. Η παρουσία αγροτικού ιατρού στο Γεωργίτσι ,λειτουργεί θετικά και ως προς την ψυχολογική διάθεση των κατοίκων και επισκεπτών, αφού νιώθουν ένα είδος ασφάλειας. Η πολιτεία όμως αδιαφορεί.

Προ δεκαετίας, το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε αρκετά χρήματα, για την δημιουργία κτιρίου οικίας του αγροτικού ιατρού και ιατρείου στο Γεωργίτσι, ώστε ο εκάστοτε ιατρός να διαμένει δωρεάν, με όλες τις ανέσεις του. Επιπλέον, με χρήματα τοπικού συλλόγου, το ιατρείο εξοπλίστηκε με μηχανήματα-έπιπλα,που σε πολλές περιπτώσεις θα ζήλευαν πολλά κέντρα υγείας. Όμως, φαίνεται ότι οι θυσίες των ελλήνων πολιτών, πάνε χαμένες, καθώς η ελληνική πολιτεία, φροντίζει να παραμένει κλειστό, λόγω έλλειψης αγροτικού ιατρού, εδώ και έξι μήνες.

Το Γεωργίτσι Λακωνίας, είναι ένα από τα ελάχιστα χωριά της Ελλάδος, που αναπτύσσεται τουριστικά σε εποχή οικονομικής κρίσης, με 2 ξενοδοχεία(σύντομα και τρίτο ξενοδοχείο),με 3 καφετέριες, με εστιατόρια, σουπερμάρκετ, με το ιστορικό φαράγγι του Κάρδαρη, το ιστορικό Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία κ.α..Οι επισκέπτες του Γεωργιτσίου το μήνα Αύγουστο, ξεπερνούν τους δύο χιλιάδες πεντακόσιους 2.500.

Από το Γεωργίτσι καταγόταν ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Ρούμπος. Επίσης, οι πρώτοι έλληνες πεσόντες αεροπόροι, κατάγονταν από το Γεωργίτσι και γι αυτό το υπουργείο εθνικής άμυνας, έχει τοποθετήσει ιστορικό αεροπλάνο στην είσοδο του χωριού.
Είναι λοιπόν απαράδεκτο, να μην διαθέτει μόνιμο αγροτικό ιατρό το Γεωργίτσι. Τι παιχνίδια παίζονται και ποιούς εξυπηρετεί η απουσία αγροτικού ιατρού από το Γεωργίτσι; Πώς άλλα χωριά με λιγότερους κατοίκους και επισκέπτες, διαθέτουν αγροτικό ιατρό;
Παύλος Μιχαλόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti