3 τρόποι να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο το καλοκαίρι

Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2021 19:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 τρόποι να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο το καλοκαίρι

Κακά τα ψέματα, το άρωμα είναι το πώς θέλεις να σε βλέπουν και να σε θυμούνται. Και ναι, ένα άρωμα μπορεί να σε ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος αλλά και να σου φτιάξει τη διάθεση.Παρόλα αυτά και το άρωμα έχει τα μυστικά του για να διαρκεί περισσότερο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η θερμοκρασία ανεβαίνει. Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις 3 τρόπους να το κάνεις να διαρκεί περισσότερο.

Ψέκασε στρατηγικά
Ένα κόλπο για να μυρίζεις το άρωμά σου από την κορυφή έως τα νύχια είναι να το ψεκάσεις στον αέρα και στη συνέχεια να περάσεις μέσα από αυτό το «αρωματικό σύννεφο». Με αυτόν τον τρόπο το άρωμα «προσγειώνεται» παντού: Από τα μαλλιά και τους ώμους σου, έως και τα δάχτυλά σου.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση
Η αφυδατωμένη επιδερμίδα συγκαταλλέγεται στις βασικότερες- αν όχι η βασικότερη- αιτία που ένα άρωμα δεν έχει μεγάλη διάρκεια. «Το αφυδατωμένο, «σκασμένο» δέρμα ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ένα άρωμα να έχει διάρκεια» λένε οι ειδικοί. Γι αυτό το λόγο, φρόντισε, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, να είναι η επιδερμίδα σου καλά ενυδατωμένη πίνοντας αρκετό νερό αλλά και απλώνοντας μία γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής στα σημεία των παλμών και γενικότερα όπου σου αρέσει να ψεκάζεις με το άρωμά σου.

Πρόσεξε πού το αποθηκεύεις
Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία ανεβαίνει, θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο χώρο που αφήνεις/ αποθηκεύεις το άρωμά σου. «Τα αρώματα θυμίζουν λίγο το κρασί. Αν εκτεθούν σε υπερβολική ζέστη ή φως, ιδιαίτερα οι νότες κορυφής χάνουν τη δύναμή τους» λένει οι experts. Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να αποφύγεις να τα αφήνεις σε μέρη που πέφτει ο ήλιος όπως δίπλα στο παράθυρο του μπάνιου ή στο μπουντουάρ σου και γενικότερα σε σημεία του σπιτιού όπου η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή ή δραστικά μεταβλητή. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το άρωμά σου να εξατμιστεί πιο γρήγορα. Ένα ψυχρότερο, ξηρότερο και πιο σκοτεινό περιβάλλον είναι πάντα καλύτερο- ακόμη και το ψυγείο, αν ρυθμίσεις τη θερμοκρασία- προκειμένου να παρατείνεις τη ζωή του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland