Ερωτήματα για τη νέα πιάτσα ταξί στη Σπάρτη

Το δικό σας σχόλιο

Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2023 12:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερωτήματα για τη νέα πιάτσα ταξί στη Σπάρτη

Ο κεντρικότερος σταθμός ταξί της Σπάρτης, αυτός που βρισκόταν στη Λεωφόρο Κων/νου Παλαιολόγου και στο σημείο που εξελίσσεται το έργο της ανάπλασης της οδού, εδώ και μερικές ημέρες μεταφέρθηκε στο χώρο της πλατείας επί της οδού Λυκούργου.

Δυστυχώς, το σημείο που έχουν αφετηρία τα ταξί, αυτή με κατεύθυνση προς την Κ. Παλαιολόγου, βρίσκεται μακριά από την οδό και αποκρύπτεται.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων πέριξ της πλατείας, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, εκφράζουν εντόνως πολλά ερωτήματα.

Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης δεν αποφάσισε την απόδοση και του υπολοίπου τμήματος της οδού πέριξ της πλατείας, ώστε η αφετηρία της πιάτσας να βρίσκεται στο τέρμα του σημείου που προβλέπεται να σταματούν τα τουριστικά λεωφορεία για την αποβίβαση/επιβίβαση επιβατών;

Γιατί αρνήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μια ολοκληρωμένη ρύθμιση, που πέρα της διευκόλυνσης και καλύτερων όρων εργασίας των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί, θα συνέβαλε και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών ταξί - συμπολιτών και επισκεπτών;

Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης αρνήθηκε το αίτημά μας, δεν εμβάθυνε στο σκεπτικό των πλεονεκτημάτων της πρότασής μας και έκλεισε τα «αυτιά» και τα «μάτια» του σε μια τοξική πραγματικότητα που δεν μας τιμά σαν πόλη.

Δηλαδή, ο χώρος της οδού Λυκούργου που εφάπτεται με την πλατεία να έχει γίνει σημείο έκθεσης μεταχειρισμένων προς πώληση αυτοκινήτων από ιδιώτες και εμπόρους;

Από τα 6 αυτοκίνητα που χωρά το σημείο αυτό, ανάμεσα στην αφετηρία της νέας πιάτσας και του τέρματος του χώρου αποβίβασης των τουριστικών λεωφορείων, τα 3 αυτοκίνητα είναι προς πώληση (με πινακίδες ΔΟΚ κάποια)!

Αν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε πόλη χώρας -υποτίθεται- ευνομούμενης!

Αν είναι δυνατόν να το ανέχεται η Δημοτική Αρχή!

Υπάρχουν σοβαρότατα νέα στοιχεία, σχετικά με μελέτη-πρόταση που είχε παραγγελθεί από τον δήμο για τη χωροθέτηση των ταξί, όπου είναι αυτή προς την κατεύθυνση του αυτονόητου (που δεν έγινε), στοιχεία που αποκρύφτηκαν από το σωματείο μας, κυρίως όμως αποκρύφτηκαν και δεν έγιναν γνωστά στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε τον αποφασιστικό λόγο για τη ρύθμιση.

Θα επανέλθουμε για να δούμε ποιοι απέκρυψαν πράγματα, εισηγήσεις, μελέτες, προτάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

Σωτήρης Ροϊνός

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti