Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το μπάνιο σου;

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2023 18:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το μπάνιο σου;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το ίδιο το μπάνιο; Το μέρος που ουσιαστικά σε διατηρεί καθαρή, πρέπει να λαμβάνει της ίδιας κλίμακας φροντίδα από εσένα.

Το πόσο συχνά καθαρίζεις το μπάνιο σου, λοιπόν, σε σχέση με το πόσο συχνά *πρέπει* να το καθαρίζεις, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Μιλάμε, ουσιαστικά, για το μέρος που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση και αυτό σημαίνει ότι η υγιεινή είναι πολύ σημαντική σε αυτόν τον χώρο, για την ίδια σου την υγεία. Ο τακτικός καθαρισμός του είναι απαραίτητος. Αλλά πόσο τακτικός; Οι ειδικοί είναι εδώ για να δώσουν την απάντηση που ψάχνεις.

Οι ειδικοί συμφωνούν στη συχνότητα με την οποία πρέπει να καθαρίζεις το μπάνιο σου
«Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σπιτιού που πρέπει να διατηρείται καθαρό. Γενικά, είναι καλό να το καθαρίζεις μία φορά την εβδομάδα, καθώς τα μικρόβια, η μούχλα και οι μυρωδιές των απορριμμάτων μπορούν γρήγορα να συσσωρευτούν», συμβουλεύει η Sue Caldwell, Διευθύνων Σύμβουλος στο Clean Living International, μιλώντας στο Woman & Home.

«Αν δεν καθαρίζεις το μπάνιo σου τακτικά, σύντομα θα παρατηρήσεις υπολείμματα από σαπούνι και σαμπουάν στη ντουζιέρα ή τη μπανιέρα σου. Οι σοβάδες και οι γωνίες θα αρχίσουν να μαζεύουν βρωμιά. Εκτός αυτού, το να μην καθαρίζεις το μπάνιο σου τακτικά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σου. Σύμφωνα με έρευνες, οι ιοί μπορούν να επιβιώσουν στις επιφάνειες του μπάνιου για έως και μία εβδομάδα».

«Το να καθαρίζεις το μπάνιο μία φορά την εβδομάδα είναι ιδανικό, καθώς θεωρείται ότι είναι ο μεγαλύτερος ξενιστής βακτηρίων στο σπίτι σου», εξηγεί ο Ivan Ivanov από το End of Tenancy Cleaning. «Ένα από τα πιο γνωστά είναι το E.coli. Αυτό το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι διακόπτες και το πόμολο της πόρτας είναι δύο σημεία που οι περισσότεροι ξεχνούν να καθαρίσουν, οπότε φρόντισε να τους κάνεις ένα καλό καθάρισμα».

«Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να καθαρίζεις το μπάνιο σου κάθε εβδομάδα», λέει με τη σειρά της η Mary Gagliardi επιστήμονας και ειδικός καθαρισμού της Clorox’s, συμφωνώντας με τους υπόλοιπους ειδικούς. «Μπορείς να λάβεις υπόψιν το πόσο χρησιμοποιείται το μπάνιο. Για παράδειγμα, μια τουαλέτα επισκεπτών που δεν χρησιμοποιείται συχνά, δεν χρειάζεται να καθαρίζεται εξίσου (τόσο) συχνά. Ωστόσο, το πάτωμα πρέπει θα πρέπει να καθαρίζεται σε εβδομαδιαία βάση», λέει η ίδια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti