Η γέφυρα της Σκάλας

Στις αρχές του μήνα, μετά την τελευταία νεροποντή, η γέφυρα της Σκάλας υπέστη σημαντική φθορά με αποτέλεσμα τμήμα του οδοστρώματος...
Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στις αρχές του μήνα, μετά την τελευταία νεροποντή, η γέφυρα της Σκάλας υπέστη σημαντική φθορά με αποτέλεσμα τμήμα του οδοστρώματος να καλυφθεί προχείρως με μεταλλικό έλασμα.

Η γέφυρα αυτή είναι κατασκευή των αρχών του 20ού αιώνα και ενώνει στο ύψος του ποταμού Ευρώτα την πρώην επαρχία Επιδαύρου Λιμηράς με την Λακεδαίμονα. Η εφιαλτική διέλευσή της μοιάζει με το μυθικό πέρασμα από τις συμπληγάδες πέτρες, ενώ εκατέρωθεν καραδοκούν ως Σκύλα και Χάρυβδη η Σκάλα και ο Βλαχιώτης, που σε καταβροχθίζουν με την κυκλοφοριακή κίνησή τους.

Μεγάλο και χρόνιο το πρόβλημα της οδικής σύνδεσης της νοτιοανατολικής Λακωνίας με την πρωτεύουσα του νομού και την υπόλοιπη Ελλάδα. Τελικά, μήπως κάποιοι επιδιώκουν συστηματικά την απομόνωσή μας; Μήπως πρέπει να αντιδράσουμε; Τώρα απαιτείται νέα χάραξη εθνικής οδού στο τμήμα Σκάλας-Βλαχιώτη, συντήρηση της υφιστάμενης γέφυρας και επισκευή του οδικού τμήματος της Μακρυνάρας.

Για μια καλύτερη ζωή...
                                                                                                                                  Ανώνυμος
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα