«Ελιά και ελαιόλαδο: Επιστήμη και σχολική επιχειρηματικότητα» στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019 17:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ελιά και ελαιόλαδο: Επιστήμη και σχολική επιχειρηματικότητα» στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το Γυμνάσιο Γερακίου, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ελιά και ελαιόλαδο: Επιστήμη και σχολική επιχειρηματικότητα». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Σπάρτης.

Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Λακωνίας, που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό EUSO 2018,θα βραβευθούν και θα μιλήσουν για τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου Γερακίου θα παρουσιάσουν την εικονική επιχείρηση ελαιολάδου, που δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+”.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες των:
- Διατροφολόγου-διαιτολόγου, δρ Παναγιώτη Μπασουράκου με θέμα «Λιπαρά οξέα στη διατροφή μας: επιδημιολογικά στοιχεία για την κατανάλωσή τους στη Λακωνία»)
- Χημικού Σταματικής Μηλιάκου με θέμα «Ποιοτικός έλεγχος του ελαιολάδου – το ελαιόλαδο της Λακωνίας»),
- Ελαιοπαραγωγού-επιχειρηματία Νίκου Παπαδάκου με θέμα «Η επιχείρηση ελαιολάδου στην πράξη: κατάθεση εμπειρίας»)
- Υπεύθυνης του ΕΚΦΕ Λακωνίας, χημικού Ελένης Παλούμπα με θέμα «Διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO: η πολλαπλή αξία της συμμετοχής».

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, 10:00-17:00).

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα