Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αναμένεται να παραδοθεί το 2025

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2020 12:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, υπουργών και βουλευτών, επιστημόνων και πλήθους απλών πολιτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συζήτηση αναφορικά με την «Πρωτοβουλία του Ιδρύματος για την Υγεία».

Το πρόγραμμα προβλέπει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό νέων νοσοκομείων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη, με χώρους νοσηλείας υψηλής αισθητικής και σωστά εναρμονισμένους στο περιβάλλον των παραπάνω περιοχών.

«Στόχος μας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας για μία καλύτερη ζωή», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Δρακόπουλος, αναλύοντας την νέα πρωτοβουλία που περιλαμβάνει, την ίδρυση δύο Γενικών Νοσοκομείων με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, σε Κομοτηνή και Σπάρτη και ενός Παιδιατρικού στην Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος, κάθε έξι μήνες, ομάδα του Ιδρύματος θα επισκέπτεται τις περιοχές που θα ανεγερθούν τα νοσοκομεία και θα ενημερώνει την κοινότητα για την πορεία των έργων.

Το νέο νοσοκομείο Σπάρτης θα είναι έτοιμο τον Φεβρουάριο του 2025 και η κατασκευή του θα κοστίσει 90 εκατ. ευρώ. Θα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά θα έχει διοικητική αυτοτέλεια. Το κόστος μισθοδοσίας θα βαρύνει το ελληνικό δημόσιο όπως και τα έργα υποδομής γύρω από αυτό. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα επίσημα αρχιτεκτονικά σχέδια του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης του οποίο τον σχεδιασμό, έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano ο οποίος τόνισε πως οι συνεργάτες του και αυτός έχουν θέσει σαν στόχο, την ίδρυση των καλύτερων Νοσοκομείων της Ευρώπης, που θα συνδυάζουν την ιατρική αριστεία, την περιβαλλοντική αριστεία, την ανθρώπινη αριστεία και το φως, στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία, καθώς όπως είπε, βασικό υλικό της αρχιτεκτονικής είναι το κάλλος του φωτός.

Τα νοσοκομεία θα έχουν φως, εργαζόμενοι και ασθενείς θα έχουν θέα το περιβάλλον, «δεν θα είναι τυφλά δωμάτια» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η νέα πρωτοβουλία του ΙΣΝ συνεχίζει μια σειρά μεγάλων δωρεών που είχε ήδη πραγματοποιήσει το ΙΣΝ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 420 εκ ευρώ.

Το κοινό υπέβαλε ερωτήσεις που αφορούσαν την ίδρυση και λειτουργία των  νέων νοσοκομείων. Μάλιστα ένας νεαρός φοιτητής ιατρικής είπε ότι όσα άκουσε του δίνουν ελπίδα για να μείνει και να εργασθεί στην Ελλάδα, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κ. Δρακόπουλο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την 17η μηνιαία συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής για την Πρωτοβουλία για την Υγεία ΙΣΝ, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά παρουσία κοινού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση στο παρακάτω video

Δείτε νέο θέμα για το καινούργιο Νοσοκομείο Σπάρτης εδώ

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση και σχέδια των νέων νοσοκομείων (Κομοτηνής, Θεσσαλονικής, Σπάρτης) που θα μοιάζουν μεταξύ τους

neo nosokomeio spartis 01

 neo nosokomeio spartis 02

neo nosokomeio spartis 04

neo nosokomeio spartis 05

neo nosokomeio spartis 06

neo nosokomeio spartis 07

 neo nosokomeio spartis 08

neo nosokomeio spartis 09

neo nosokomeio spartis 10

neo nosokomeio spartis 11

neo nosokomeio spartis 12

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος