Τι δηλώνει η ΑΔΜΗΕ για την πυργκαγιά στον Ασπρόπυργο

Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 08:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι δηλώνει η ΑΔΜΗΕ για την πυργκαγιά στον Ασπρόπυργο

Ξαφνική διακοπή ρεύματος έγινε σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και της Αττικής το βράδυ της Κυριακής. Ολόκληροι οι νομοί Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας καθώς και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου βυθίστηκαν στο σκοτάδι γύρω στις 11:00 μμ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΑΔΜΗΕ, η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Νεόκτιστα Ασπρόπυργου. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά και συνεπώς μεγάλο πρόβλημα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό, η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η διακοπή ρεύματος διήρκησε περίπου και 55 λεπτά στην Ανατολική Πελοπόννησο ενώ στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας η βλάβη αποκαταστάθηκε.
Στο σημείο έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.

‘Οπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σε τηλεοπτικό σταθμό “υπήρξε πυρκαγιά σε μετασχηματιστή της εγκατάστασης. Συμμετείχαν πολλές δυνάμεις, καθώς εξελίχθηκε σε δύσκολη πυρκαγιά. Δεν υπήρξε κάποιος που να κινδύνευσε. Οι ζημιές φαίνεται να είναι μεγάλες. Για τα αίτια της πυρκαγιάς γίνεται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia