Λ. Γρηγοράκος: «Ο κορωνοϊός είναι μια τρομακτική εμπειρία»

Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2021 13:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λ. Γρηγοράκος: «Ο κορωνοϊός είναι μια τρομακτική εμπειρία»

«Ήμουν δύο μήνες διασωληνωμένος», αποκάλυψε εμφανώς συγκινημένος ο Λάκωνας πρώην υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος αντιμετώπισε μια σειρά επιπλοκών του κορωνοϊού, που επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας του.

Ο κ. Γρηγοράκος, παραχώρησε ολιγόλεπτη συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Τετάρτης τονίζοντας πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσεις έπειτα από μια τέτοια διαδικασία και από την μακρόχρονη παραμονή σε αναπνευστήρα στη ΜΕΘ.

«Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά» ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, προσθέτοντας πως εξαιτίας αυτής της απώλειας κιλών, δεν ήταν σε θέση να κουνήσει τα πόδια και τα χέρια του. 

«Μετά από τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία». Ο πρώην υπουργός περιγράφοντας το πώς κόλλησε τον ιό, ανέφερε ότι παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε, δεν κατάφερε να γλυτώσει.
«Μπήκα σε καραντίνα. Μετά από 7 μέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα». 

Ο κ. Γρηγοράκος είναι πλέον καλά στην υγεία του και σημειώνει ότι «δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να τον αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να εμπιστευτούν την επιστήμη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland