Η Λακωνία «έτρεξε» ταχύτερα από τον καρκίνο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σπάρτη, Γύθειο και Μονεμβασιά στην εκστρατεία για την ελπίδα και τη ζωή

Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2021 14:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Λακωνία «έτρεξε» ταχύτερα από τον καρκίνο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με σύνθημα «Πολεμήστε με δύναμη κι αισιοδοξία, ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος» η Νέα Κίνηση Γυναικών Λακωνίας «Οι Σπαρτιάτισσες» συμμετείχε στον 1ο Ποδηλατικό Γύρο Virtual Edition - «Τρέχω πιο γρήγορα από τον καρκίνο», που διοργάνωσε την Κυριακή 6 Ιουνίου ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών (ΚΕΦΙ) Αθηνών

Λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την πανδημία, στη δράση, που έλαβε χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ των «Σπαρτιατισσών» μαζί με το ΔΣ του Σπαρτιατικού Συλλόγου Σπάρτης (τμήμα Ποδηλασίας).

«Σήμερα την 6η Ιουνίου, ημέρα μνήμης για εκείνους που χάσαμε από τον καρκίνο, γιορτής για όλους τους επιζήσαντες, αλλά και για εκείνους που παλεύουν αυτή τη στιγμή, συμμετείχαμε στον 1ο Ποδηλατικό γύρο/virtual edition “Τρέχω πιο γρήγορα από τον καρκίνο”, θέλοντας να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους τους συνανθρώπους μας», ανέφερε σχετικά η Νέα Κίνηση Γυναικών Λακωνίας.

Στον 1ο Ποδηλατικό Γύρο – Virtual Edition ανταποκρίθηκε και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, με μεγάλους και μικρούς να ποδηλατούν, μεταδίδοντας το σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο».  Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες έδωσαν ραντεβού στο Περιβολάκι Γυθείου, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε όσους δίνουν τη μάχη τους. Παράλληλα, ανέδειξαν τη σημασία της άσκησης και της προπόνησης στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενειών, αλλά και την επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία. «Οι ενδείξεις ολοένα και περισσότερων ερευνών καταδεικνύουν τις θετικές συνέπειες της γυμναστικής ως μέσο περιφρούρησης της σωματικής και ψυχικής υγείας των καρκινοπαθών. Με την καθοδήγηση των αρμόδιων γιατρών, κάθε ασθενής μπορεί να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συνολικά προσαρμοσμένου τρόπου ζωής», αναφέρει ο Δήμος Αν. Μάνης, επισημαίνοντας πως «σκοπός είναι η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου».

Στη συμβολική δράση ευαισθητοποίησης έλαβε μέρος και η Ένωση Γυναικών «Οι  Μονεμβασιώτισσες», με ποδηλατοπορεία από την καστροπολιτεία έως την πόλη της Μονεμβασιάς, σημειώνοντας πως «θα είναι πάντα δίπλα στον Σύλλογο ΚΕΦΙ, σε αυτούς τους γενναίους και υπέροχους ανθρώπους που βγήκαν νικητές».


Δείτε video από τη δράση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας «Οι Σπαρτιάτισσες»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti