Θερμή υποδοχή του Μητροπολίτη Νικηφόρου στη Μεγαλόπολη

Παρουσία του τοποτηρητή Μητροπολίτη Ευσταθίου

Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2022 08:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θερμή υποδοχή του Μητροπολίτη Νικηφόρου στη Μεγαλόπολη

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη η Μεγαλόπολη υποδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, τον νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο.

Τον νέο Ιεράρχη υποδέχθηκαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ως τοποτηρητής της Μητρόπολης, οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ο πρωτοσύγκελος της οικείας Μητρόπολης πανοσ. αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης, κληρικοί, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, οι αρχές του τόπου και πλήθος λαού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης της Σπάρτης αρχικά παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο στο νέο Μητροπολίτη. Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, η οποία -προπορευομένης της οικείας  Φιλαρμονικής- έφτασε στην κεντρική πλατεία, όπου ο δήμαρχος προσφώνησε τον νέο Μητροπολίτη κ. Νικηφόρο.

Ακολούθως, έγινε μετάβαση στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου τελέσθηκε η ακολουθία της ενθρονίσεως. O πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το προεδρικό διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη. Ακολούθησαν προσφωνήσεις του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, του πρωτοσύγκελου της οικείας  Μητρόπολης και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Ο ιερός κλήρος πρόσφερε στον Μητροπολίτη Νικηφόρο μια ποιμαντορική ράβδο και στον Μητροπολίτη Ευστάθιο ένα αρχιερατικό επιγονάτιο. Με τη σειρά του ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, εκ μέρους του δήμου, πρόσφερε στον νέο Μητροπολίτη ένα σετ σταυροεγκολπίου.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος επικεφαλής της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως απηύθυνε αρχικά θερμές ευχαριστίες προς τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την αξιέπαινη τοποτηρητεία του, τους παρισταμένους αρχιερείς, τον ιερό κλήρο, τις αρχές του τόπου και τους πιστούς που τον υποδέχθηκαν. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κομβικής σημασίας προσέγγιση των νέων από την Εκκλησία και στο έργο του ποιμενάρχη και του κλήρου στην σύγχρονη κοινωνία. Τέλος, έκανε λόγο για τις μοναστικές αδελφότητες και το πνευματικό έργο που επιτελούν, χαρακτηρίζοντάς τα ως «νεύρα της Ορθοδοξίας μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti