Εποχή Γεωργανά στη Διοίκηση Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής

Στη θέση του Αθ. Κολυβήρα που αποστρατεύεται

Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2023 17:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εποχή Γεωργανά στη Διοίκηση Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής

Τα ηνία της Περιφερειακή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αναμένεται να αναλάβει ο μέχρι πρότινος περιφερειακός διοικητής Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς, έπειτα από τις κρίσεις που διενεργούνται στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», ο Μεσσήνιος αξιωματικός θα αντικαταστήσει τον Αθανάσιο Κολυβήρα, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της διοίκησης Πελοποννήσου τα τελευταία τρία χρόνια, κληθείς να συντονίσει σοβαρά συμβάντα με χαρακτηριστική περίπτωση τη  μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη τον Αύγουστο του 2021. Η αποχώρηση του Αθ. Κολυβήρα, ο οποίος στο παρελθόν είχε βρεθεί και στο «τιμόνι» της ΠΥ Σπάρτης, σηματοδοτεί και το τέλος της καριέρας του στο Πυροσβεστικό Σώμα έπειτα από 32 χρόνια, καθώς αποστρατεύεται με τον βαθμό του Αντιστράτηγου.

«Υπηρέτησα με γνώμονα τα ιδανικά
και την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος»
Kolyviras
Σε δήλωσή του για την ολοκλήρωση της υπηρεσιακής του διαδρομής, ο Αθ. Κολυβήρας ανέφερε: «Μετά από τριάντα δύο χρόνια υπηρεσίας, γεμάτος ζωντανές αναμνήσεις αλλά και υπέροχες εμπειρίες, αποχωρώ σήμερα από το Πυροσβεστικό Σώμα. Κατά την αποστρατεία μου, αισθάνομαι πρώτα από όλα, την ειλικρινή ανάγκη, να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, με τους οποίους υπηρέτησα όλο αυτό το διάστημα, για την άριστη συνεργασία, την συλλογική προσπάθεια και τον καθημερινό αγώνα, για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Είμαι βέβαιος, πως θα συνεχίσετε με το ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση, να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας, για την προστασία, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ευχαριστώ την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, που μου εμπιστεύθηκε σημαντικές θέσεις όλο αυτό το διάστημα, με τελευταίο σταθμό την διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία υπηρέτησα για τρία χρόνια, με γνώμονα τα ιδανικά και την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, την δικαιοσύνη, το υπηρεσιακό συμφέρον αλλά και τον σεβασμό στον πυροσβέστη.

Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Αρχές και τα στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων, για την άψογη συνεργασία, αλλά και τα Μ.Μ.Ε. για τη σημαντική συμβολή τους στην ανάδειξη του πυροσβεστικού έργου.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τα μέλη των Εθελοντικών Ομάδων, για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και στο φυσικό περιβάλλον.

Στον νέο Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου, εύχομαι υγεία, δύναμη, τύχη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, για την κατανόηση που επέδειξε και την αμέριστη συμπαράσταση που μου παρείχε, σε όλη μου την σταδιοδρομία καθώς και όσους στάθηκαν δίπλα, μου στις δύσκολες περιστάσεις της επαγγελματικής μου πορείας.

Εύχομαι σε όλους υγεία και κάθε καλό σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο».

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση με Νίκα
Ο Αθ. Κολυβήρας είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, τη Δευτέρα 23/1. Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον αποχωρούντα αξιωματικό της Πυροσβεστικής για την προσφορά του προς την Περιφέρεια από τη θέση στην οποία υπηρέτησε, ενώ του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti