Πηγάδι στην… Παλαιολόγου

Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2023 10:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πηγάδι στην… Παλαιολόγου

Ένα πηγάδι έφεραν στο φως οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο έργο ανάπλασης της οδού Κ. Παλαιολόγου, στο ύψος της Ευαγγελιστρίας.

Το πηγάδι, που υπολογίζεται ότι έχει βάθος άνω των πέντε μέτρων, δεν φαίνεται να αποτελεί αρχαιολογικό εύρημα.

Όπως ανέφερε στον «ΛΤ», ο αρχιτέκτονας μηχανικός, Γιώργος Γιαξόγλου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της πόλης από τον Στάουμφερτ, είχε προταθεί η υδροδότηση της Σπάρτης, να πραγματοποιείται από 5 πηγάδια, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Γιαξόγλου υπάρχει κι ένα σκαρίφημα του αρχιτέκτονα που αποτυπώνει την συγκεκριμένη πρόταση. Επιπλέον, σύμφωνα με υπάρχουσα φωτογραφία του 1965, φαίνονται στην οδό Κ. Παλαιολόγου να υπάρχουν κάποια πηγάδια.
«Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να είναι νεότερο, από την εποχή της δημαρχίας του Λιναρδάκη», ισχυρίστηκε ο αρχιτέκτονας στον «ΛΤ».

Η αρχαιολογική υπηρεσία που θα κληθεί να πραγματοποιήσει αυτοψία στο εύρημα, θα δώσει απαντήσεις στις απορίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτό, ωστόσο ελπίδα και ευχή όλων είναι η εν λόγω κατασκευή να μην σταθεί τροχοπέδη στην πορεία εκτέλεσης του έργου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti